fbpx

Tak for i år, rigtig glædelig jul og på gensyn i 2021!

Fra »Snus Mus og snemands-mysteriet« af Frank Madsen og Sussi Bech.

2020 har været et mærkeligt og vanskeligt år for mange. At arbejde hjemme, ikke være sammen med kollegaerne hver dag og kun kommunikere med omverdenen via email og post har været en omvæltning for mange.

tegneserie tegneserier For Frank Madsen, Sussi Bech og Forlaget Eudor har det derimod været business as usual, for de sidste 10 år har huset i Birkerød været rammen om arbejdsdagen med produktion af tegneserier og børnebøger og ekspedition af de daglige ordrer via forlagets webshop. I 2019 blev en ny, større tegnestue indrettet i det gamle børneværelse, og i november i år fik forlagets lager endelig sit helt eget rum med masser af stålreoler, så det nu er nemt at finde bøger, emballage og pakketape, når folk bestiller.

Tegneserier i julegave? Se vores top 5!

2020 var et travlt år

Intet mindre end 10 udgivelser blev det til i løbet af 2020. Og af dem stod der “Sussi Bech” på titelbladet af de otte!

I marts udgav vi de længe ventede bind 3 og 4 i serien om Snus Mus, Snemands-mysteriet og Den betroede ost. Om “Snemands-mysteriet” skrev Bjarne W. Andresen: “Det er en både hyggelig og sjov historie, som er godt fortalt. Og illustrationerne er virkeligt over gennemsnittet for serien, som ellers er højt. Snus Mus-serien tager i høj grad sine læsere alvorligt, især de yngste børn i børnehaven. Men også ældre børn end det vil glædes over karaktererne, historierne og illustrationerne.”

Også bibliotekernes lektøranmeldelse af Snus Mus var overordentlig positiv.

billedbog for børn billedbøger snus mus

børnebog børnebøger bøger for børn 10 år 11 år 12 år 13 år 14 år Allerede måneden efter var Sussi bogaktuel igen, denne gang med en spændende thriller fra oldtidens Egypten, Gravrøverens lærling, som hun havde skrevet på siden successen med “Aziru” i 2016.
I “Gravrøverens lærling” opdager skriverlærlingen Nedjem, at hans mester stjæler fra gravene i Kongernes Dal, men da han følger efter ham, taber han sin æske med skriveredskaber, og er nu selv i fare for at blive anklaget som gravrøver.
Bogen er skrevet til de 10-14-årige og kan bl.a. købes i Glyptotekets butik, der siden efterårsferien har forhandlet Sussi Bechs Samlede Værker og Gravrøverens lærling.

Tegneserien om Ørsted

tegneserie tegneserier tegneserien om H.C. Ørsted og elektromagnetismen 200 år Sussi Bech 22. juni udsendte vi tegneserien om Hans Christian Ørsted, Ørsted – Han satte strøm til verden. Projektet havde været i støbeskeen siden 2018, hvor seniorforsker ved DTU Space, Jens Olaf Pepke Pedersen, henvendte sig til os med planer om en en tegneserie, der skulle fejre 200-året for Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.
Ingo Milton og Sussi Bech skrev og tegnede de 63 sider i et kapløb med tiden for at nå det til jubilæumsåret, og anmelderne var begejstrede: I “Ingeniøren” kaldte Jens Ramskov ligefrem tegneserien for “det mest originale bidrag til fejringen af Ørsted, som jeg hidtil har set”.

Selv om “Ørsted” blev trykt i et 1. oplag, der overgik alle forlagets tidligere udgivelser, viste det sig hurtigt at være alt for lidt: 10 dage efter udgivelsen var 2.100 eksemplarer revet væk! I juli, august og september blev nye oplag bestilt. Også en engelsk udgave, Ørsted. He electrified the world, blev produceret med velvillig støtte fra Povl Michael Assens Fond.

Sussi, Ingo og Jens Olaf holdt 16. juli en velbesøgt talk om tegneseriens tilblivelse i Rundetaarn, ligesom de i tre dage i august var inviteret til Langeland som et led i Ørsted-ugens fejring af H.C. Ørsted.

tegneserie tegneserier tegneserien om H.C. Ørsted og elektromagnetismen foredrag af Jens Olaf Pepke Pedersen
Jens Olaf Pepke Pedersen fortæller om Ørsted-tegneserien i Rundetaarn
ørsted tegneserie gåsetorvet rudkøbing langeland
Sussi, Ingo og Jens Olaf foran statuen af H.C. Ørsted på Gaasetorvet i Rudkøbing, inviteret af Langelands Kommune.

tegneserie tegneserier satire Eks Libris I efteråret udgav vi 10. og sidste bind af Eks Libris, Finn Sysholm sejrer!

Titlen refererer til Finn Sysholms udelte tilfredshed med, at tegneserien stoppede i Weekendavisen, og han således fremover kan fortsætte sin forfatterkarriere uden at blive gjort til grin hver uge.
Hermed er alle seriens striber siden 2009 udgivet i bogform, og for at fejre det, sælger vi hele serien samlet for 750 kr. inkl. forsendelse.

I mål med Sussi Bechs Samlede Værker

Sussi Bechs Samlede Værker tegneserie tegneserier Nofret Aida Nur Dalila den DrevneOgså Sussi Bechs Samlede Værker blev afsluttet i 2020: I foråret udgav vi bind 6, der indeholder Nofret-historierne “Kiya”, “Bagholdet i Tempelsøen” og “Nilens fange” i opdateret udgave, og 10. november udkom bind 7, der samler “Zainab”, “De vilde svaner” og “Egtved Pigen”. I alt 19 album samlet i 7 luksusbind, 1.176 sider inklusive ekstramateriale – og kulminationen på fire års forlagsindsats!
I den anledning blev Sussi interviewet af Frederiksborg Amts Avis: – Det er skønt, at projektet nu efter så mange år endeligt er færdigt, og det er fantastisk at se sin produktion som et samlede værk og med flotte hard covers, siger Sussi Bech og tilføjer, at det har været »et kæmpe arbejde«.
Udgivelsen af bind 7 betød så mange ekstrabestillinger på værkets tidligere bind, at bind 3, Nofret – Samlede historier I, blev totalt udsolgt. Et nyt oplag er bestilt til levering 16. december!

Kats Bog og Eventyrrejsen

Kats Bog en roman om pigen Kat 16 år Årets to sidste udgivelser var Vibeke B. Arildsens skønne roman, Kats Bog, og Tove Krebs Langes originale billedbog, Eventyrrejsen.

“Kats Bog” handler om 16-årige Katrine (Kat), der møder kærligheden i form af 29-årige Ingo.
Kat er kristen, og hun ved, at det er syndigt, for manden er gift, han er endda ven med hendes forældre. Derfor kan hun hverken tale med sin familie eller sin veninde fra kirken om ham.
“Kats Bog” handler om skyld og skam, tro, håb, kærlighed og det evige kaos og er en uafhængig fortsættelse af Hemmeligheder, som vi udgav i 2017.

Eventyrrejsen billedbog af Tove Krebs Lange Eventyrrejsen handler om figuren Anna, der bliver træt af at bo på bogreolen sammen med sin søster, og i stedet flytter rundt og bor hos personerne i forskellige kendte folkeeventyr. I bogen skriver hun breve til sin søster om, hvad hun oplever hos Guldlok, den lille havfrues storesøster, Askepot, ulven og de mange andre figurer.
“Eventyrrejsen” dannede udgangspunkt for en udstilling og workshop med børn i Pakhusets udstillingslokaler på Nykøbing Sjællands bibliotek i efterårsferien, hvor børnene skulle gå i Annas fodspor og ud fra genstande og Annas breve gætte, hvilke eventyr, der var tale om.
“Eventyrrejsen” udkom 2. november og 1. oplag blev udsolgt på under en måned. Et nyt er bestilt.

Eventyrrejsen eventyr Tove Krebs Lange
Tove Krebs Lange i Pakhusets udstillingslokaler

Guide: 9 juletips fra Forlaget Eudor

På gensyn i 2021!

julepynt eks libris tegneserie tegneserier Vi har allerede mindst 10 titler på udgivelsesprogrammet i 2021, bl.a. et par spændende fagbogsnyheder, den sidste bind i serien om Gustav og Raketbroderskabet, en genudgivelse af en stor, dansk tegneserieklassiker, en helt ny tegneserie om musikmiljøet af Simon Petersen, billedbogen “Sussi og de ufornuftige sko” af Frank Madsen (en slags efterfølger til “Alf vil ha’ et kæledyr NU!”), et par tegneserier af Sussi Bech samt en ny billedbogs-trilogi. Vi holder kortene tæt til kroppen, men følg med på vores blog og på facebook.

Glædelig jul og godt nytår!

Sussi Bech tegner Aida Nur
Sussi Bech i gang med “Aida Nur”, der fra juni 2021 bliver bragt i det tyske magasin “Zack”.