Pressemateriale

Materialet kan benyttes i forbindelse med omtale af udgivelserne og altid med henvisning til Forlaget Eudor. Hvis der er spørgsmål, eller hvis du har særlige ønsker om illustrationer, er du velkommen til at kontakte os.

•  Aziru af Sussi Bech og Ingo Milton (2016)
•  Bella Ballade af Lene Ewald Hesel (2018)
•  Dalila den Drevne af Sussi Bech (2016)
•  Den blå amulet af Margot Andreasen (2017)
•  Eks Libris af Frank Madsen og Sussi Bech (2015)
•  Eventyrrejsen af Tove Krebs Lange (2020)
•  Gustav og Raketbroderskabet af Frank Madsen (2014)
•  Kats Bog af Vibeke B. Arildsen (2020)
•  På ferie med Emil af Sussi Bech (2017)
•  Ørsted – han satte strøm til verden af Sussi Bech, Ingo Milton og Jens Olaf Pepke Pedersen (2020)

Forfattere og tegnere

Du er velkommen til at kontakte vores forfattere og tegnere direkte for interviews, q&a og opfølgende spørgsmål om deres bøger.

Sussi Bech Sussi Bech er født i 1958 i Birkerød. Hun har lavet over 20 tegneseriealbum med “Nofret”, “Aida Nur”, “Dalila den Drevne” og andre figurer – ofte med oldtiden som tema. Har siden 2009 lavet tegneserien “Eks Libris” sammen med sin mand, Frank Madsen. Desuden har hun tegnet “Kaj og Andrea”, “Snus Mus” og “Emmy” og skrevet bøgerne om “Aziru” og “På ferie med Emil”.
Sussi har modtaget bl.a. BØFA-prisen, Ping-prisen, Orla-prisen, Hanne Hansen Prisen og i 2015 den svenske Adamsonstatuetten, der blev uddelt ved Svenska Serieakademins 50 års jubilæumsfest i Stockholm.

Website: www.sussibech.dk
Fuld biografi: Klik her.
Kontakt for interview: post@sussibech.dk
Mobil +45 20487635
Download fotoet til højre i høj opløsning ved at klikke på det.


Frank MadsenFrank Bruun Madsen er født i 1962 i Kalundborg. I 2016 og 2017 nomineret til Claus Deleuran-prisen i kategorien ”Bedste danske tegneserieforfatter” for sit arbejde på tegneserien “Eks Libris” i Weekendavisen. I 2017 blev han tildelt Hanne Hansen Prisen sammen med hustruen Sussi Bech. Han har desuden lavet tegneserien “Kurt Dunder”, kultklassikeren “Mis med de Store Kugler” samt børnebøgerne “Søren tror ikke på bøhmænd”, ”Snus Mus”, ”Gustav og Raketbroderskabet” og senest “Alf vil ha’ et kæledyr NU!”

Kontakt for interview: post@frankmadsen.dk
Mobil +45 30704714
Download fotoet til højre i høj opløsning ved at klikke på det.


Ingo Milton Ingo Milton er født i 1954 i Viborg. Han står bag tegneseriealbummene om Skalken Joff om en gøglerdreng i middelalderen. Sammen med Jan Kjær har han lavet den mangainspirerede “CyberZombien fra Subkælderen”. I 2014 modtog Ingo Hanne Hansen-prisen.
For Forlaget Eudor har Ingo Milton skrevet bøgerne om “Aziru” sammen med Sussi Bech.
I 2020 udkom “Ørsted – han satte strøm til verden”, en 80 siders tegneserie om elektromagnetismens opdager Hans Christian Ørsted, som Ingo har lavet sammen med Sussi Bech og Jens Olaf Pepke Pedersen, seniorforsker ved DTU Space.

Website: www.ingomilton.dk
Kontakt for interview: ingo@ingomilton.dk
Mobil +45 27449609
Download fotoet til højre i høj opløsning ved at klikke på det.


Jens Olaf Pepke Pedersen H.C. Ørsted tegneserie Jens Olaf Pepke Pedersen er født 1958 i Aabenraa. Han er ph.d. i fysik og seniorforsker på DTU Space, hvor han forsker i klimaændringer og arbejder med anvendelse af satellitdata. Han har tidligere arbejdet på Aarhus og Københavns Universiteter, forskningscentret CERN i Geneve samt på flere amerikanske universiteter. Han skriver om videnskab for Weekendavisen, er redaktør af fysik- og astronomitidsskriftet Kvant og har modtaget Det naturvidenskabelige Fakultets formidlingspris på Københavns Universitet. I 2017 vandt han prisen for årets danske forskningsresultat efter en afstemning på videnskab.dk.

Website: www.pepke.dk


Jan Mogensen, dansk illustrator og forfatter født 1945 i Malmø. Autodidakt. Hans debut var billedbogen “Har du sovet godt, Bamse?” (1981). Har siden skrevet og illustreret en lang række billedbøger for børn. Forfatter til teaterstykkerne “Lykkens Æbletræ”, “Rita i Raseriskoven” og “Når du ser et stjerneskud”. Sidstnævnte er “en moderne fusion af Juleevengeliet og Et Juleeventyr”, der siden 1994 har været Anemone Teatrets julestykke. Hans bøger er oversat til 20 sprog og udgivet i USA, Canada, England, Frankrig, Spanien, Tyskland, Korea, Japan og Kina. Jan Mogensen har modtaget Burg-Wissem prisen (1982), Kulturministeriets Initiativpræmie (1986 og 1988), Kulturministeriets Illustratorpris (1987) og Carlsens Fortællefantorden (2001).
Forlaget Eudor har udgivet fem af Jan Mogensens Bamse-bøger og en række af hans billedbøger som e-bøger og flere er på vej.

Website: illustratorjanmogensen.dk


Peter Gotthardt er født i 1946 og voksede op i Vanløse ved København. Efter nysproglig studentereksamen i 1965 uddannede han sig som folkebibliotekar og arbejdede fra 1971 til 2006 på et børnebibliotek. I 2006 stoppede han og bruger nu sin tid på at skrive bøger. Forlaget Eudor har udgivet hans gyser “Varulven venter i mørket” som e-bog.

Website: www.petergotthardt.dk


Lene Ewald Hesel.Lene Ewald Hesel er uddannet folkeskolelærer samt bachelor i japansk sprog og kultur. Ud over Bella-Ballade-bøgerne har hun bl.a. skrevet Dyrenes ABC, Sanne og Sisyfos og Pokker ta’ den rådne kat! Endvidere har hun oversat hen ved 200 børnebøger og skrevet bidrag til børnebogsantologier og undervisningsbøger samt tekster til Sprogminuttet.

Kontakt for interview: lenehesel@adslhome.dk


simon-bangSimon Bang er bl.a. kendt for storyboards til danske og internationale film, pladeomslag og bogillustrationer. I 2013 producerede og instruerede han dokumentarfilmen Angrebet på Shellhuset (sammen med Martin Sundstrøm), og i 2017 fulgte den prisbelønnede animerede dokumentarfilm Kaptajnens hjerte. Han er desuden aktuel med bogen Børnetegninger.

Website: simonbang.com


Vibeke B. Arildsen. Fotograf: Per Johansen.
Foto: Per Johansen.

Vibeke B. Arildsen er opvokset i Randers, men bor nu på Frederiksberg. Vibeke B. Arildsen er cand.mag. i dansk og teatervidenskab fra Københavns Universitet. Hun har bl.a. arbejdet for Danmarks Radio, National Museet og på Karen Blixen Museet, som hun stadig er tilknyttet. Hun har oversat flere end 30 børne- og ungdomsbøger fra svensk og tysk. “Hemmeligheder” er hendes femte roman.
I efteråret 2020 udgiver Forlaget Eudor fortsættelsen, “Går mine egne veje”.

Kontakt for interview: vbarildsen@gmail.com
Download fotoet til højre i høj opløsning ved at klikke på det.


Budgetbaby-Ida-Holst-foto Ida Holst (f. 1976). Bachelorgrad i agronomi fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. Master of Commerce with major in Marketing fra The University of Sydney, Australien. Gymnasielærer i matematik og erhvervsøkonomi. Ida Holst har tidligere skrevet SMS-romanerne “Hej Søde!” og “Hej Skat!” samt bøgerne “Pårørende søges” og “Friederikesdal”, sidstnævnte sammen med Rune T. Kidde.
Ida arbejder i øjeblikket på nye titler for Forlaget Eudor.

Kontakt for interview: ida_holst@yahoo.com
Download fotoet til højre i høj opløsning ved at klikke på det.