Hans Christian Ørsted He electrified the world electromagnetism comics graphic novel bande dessinee

NB! Midlertidigt udsolgt p.gr.a. voldsom efterspørgsel! Vi har bestilt 5. oplag hos trykkeriet og kan levere igen fra 25. marts. Send os en mail på post@eudor.dk, så kontakter vi dig, så snart vi har bøgerne fra trykkeriet.

H.C. Ørsteds liv som tegneserie

For første gang fortælles Ørsteds liv som tegneserie. Det sker i 200-året for hans opdagelse af elektromagnetismen, der skabte grundlaget for moderne menneskers liv. Tegneserien gør op med nogle af myterne om Ørsted.

Hent pressemeddelelse som PDF

En forårsdag i 1820 lod Hans Christian Ørsted under en forelæsning strømmen fra et batteri løbe gennem en platintråd hen over et kompas – og kompasnålen bevægede sig! Ørsted havde dermed påvist den sammenhæng mellem elektricitet og magnetisme, der er forudsætningen for, at vi kan tænde lyset, bruge vores telefon og køre en tur i vores elbil.

I 200-året for Ørsteds revolutionerende opdagelse har to af Danmarks førende tegneserieskabere, Ingo Milton og Sussi Bech, i samarbejde med Jens Olaf Pepke Pedersen, seniorforsker ved DTU SPACE Institut for Rumforskning, lavet en 80-siders graphic novel om Ørsted.

Det er første gang, H.C. Ørsteds liv fortælles som tegneserie, og “ØRSTED – han satte strøm til verden” er samtidig en skildring af Danmark og København i Guldalderen: Vi er med Ørsted i Napoleons Paris, oplever Københavns bombardement, møder Adam Oehlenschläger, den unge H.C. Andersen og en temperamentsfuld Grundtvig, der ser rødt.

Andre artikler

Kontakt teamet bag Ørsted-tegneserien

Jens Olaf Pepke Pedersen: telefon 28918774 eller jopp@space.dtu.dk
Ingo Milton: telefon 27449609 eller ingo@ingomilton.dk
Sussi Bech: telefon 20487635 eller post@sussibech.dk

Billedmateriale i høj opløsning:

Ingo Milton
Sussi Bech
Jens Olaf Pepke Pedersen
Ørsted forside
Ørsted side 18
Ørsted side 19
Ørsted side 26
Ørsted side 27

Kan frit anvendes i forbindelse med omtale af projektet.

Download ZIP-fil med tekst & fotos til facebook, Instagram mm. (27 mb)

ørsted tegneserien

De sætter streger til Ørsted

Ingo Milton er født i 1954 i Viborg og uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Kolding, linien for tegning og grafik.
Ingo Miltons tegneserieproduktion omfatter en bearbejdning af H.C. Andersens ”Skyggen”, middelaldertegneserien “Skalken Joff” for forlaget Carlsen, den manga-inspirerede “Alfa, Sepp & Stick” for forlaget Fahrenheit og “Den behøvlede Svend” for Den Gamle By i Aarhus. Desuden historiske visualiseringer for Museum Østjylland, Moesgård Museum, Orlogsmuseet og Den Gamle By.
Modtog Hanne Hansen-prisen i 2014.

Sussi Bech er født i 1958 i Birkerød. Uddannet på Skolen for Brugskunst 1983. Hun har lavet over 20 tegneseriealbum med “Nofret”, “Aida Nur”, “Dalila den Drevne” og andre figurer – ofte med oldtiden som tema. Har desuden leveret tegneserien “Eks Libris” til Weekendavisen, illustreret “Kaj og Andrea”, “Snus Mus” og “Emmy” og skrevet bøgerne om “Aziru” og “På ferie med Emil”.
Sussi Bech har modtaget bl.a. BØFA-prisen, Ping-prisen, Orla-Prisen, Birkerød Kulturpris, Hanne Hansen Prisen og i 2015 modtog hun den svenske Adamsonstatuetten, der blev uddelt ved Svenska Serieakademins 50 års jubilæumsfest i Stockholm.

Jens Olaf Pepke Pedersen er født 1958 i Aabenraa. Han er ph.d. i fysik og seniorforsker på DTU Space, hvor han forsker i klimaændringer og arbejder med anvendelse af satellitdata. Han har tidligere arbejdet på Aarhus og Københavns Universiteter, forskningscentret CERN i Geneve samt på flere amerikanske universiteter. Han skriver om videnskab for Weekendavisen, er redaktør af fysik- og astronomitidsskriftet Kvant og har modtaget Det naturvidenskabelige Fakultets formidlingspris på Københavns Universitet. I 2017 vandt han prisen for årets danske forskningsresultat efter en afstemning på videnskab.dk.
Udover tegneserien om Ørsted er Jens Olaf Pepke Pedersen involveret i flere af de nationale signaturprojekter, der fejrer Ørsted i år, bl.a. en jubilæumsbog og en foredragsrække om Ørsted samt en udstilling i Rundetårn.

 

tegneserie ørsted tegneserie
tegneserie ørsted tegneserie
tegneserie ørsted tegneserie
tegneserie ørsted tegneserie