fbpx

Den flyvende kuffert

149,00 kr.

Ikke på lager

Velegnet til højtlæsning fra 4 år.

“Den flyvende kuffert” er en skøn, ny billedbog af Orlaprismodtageren Sussi Bech. Baseret på et Hans Christian Andersens allerførste eventyr fra 1839 og illustreret med Sussi Bechs smukke, orientalske stemningsbilleder fra 1800-tallets Istanbul. Guldtrykket på forsiden fuldender indtrykket af en på alle måder lækkert produceret bog, som vil pryde ethvert børneværelse og holde til mange genlæsninger.

Historien: Der var engang en købmandssøn, der arvede en masse penge. Han levede lystigt og fik masser af venner, men til sidst ejede han ikke mere end fire skilling og havde ingen andre klæder end et par tøfler og en gammel slåbrok. »Pak ind!« sagde hans ven og sendte ham en gammel kuffert. Men købmandssønnen havde ikke noget at pakke ind, så satte han sig selv i kufferten. Det var en løjerlig kuffert. Så snart man trykkede på låsen, kunne kufferten flyve. Det gjorde den. Vips! Og så kom han til tyrkernes land.I Tyrkiet går alle rundt i slåbrok og tøfler, og da vor helt er god til at fortælle historier, bliver han hurtigt forlovet med prinsessen.

36 sider + omslag
270 x 205 mm
Hardcover, syet ryg, ægte forsats
Fra 4 år

Om Sussi Bech

Sussi Bech er født i 1958 i Birkerød. Hun har lavet over 20 tegneserie-album med “Nofret”, “Aida Nur”, “Dalila den Drevne” og andre figurer – ofte med oldtiden som tema. Hun illustrerer tegneserien “Eks Libris” hver uge i Weekendavisen. Desuden har hun tegnet “Kaj og Andrea”, “Snus Mus” og “Emmy” og skrevet bøgerne om “Aziru” og “På ferie med Emil”.
Sussi har modtaget bl.a. BØFA-prisen, Ping-prisen, Birkerød Kulturpris, Hanne Hansen Prisen og senest i 2015 den svenske Adamsonstatuetten, der blev uddelt ved Svenska Serieakademins 50 års jubilæumsfest i Stockholm.

Om H.C. Andersen

Hans Christian Andersen by Sussi Bech Hans Christian Andersen blev født i Odense i 1805. Hans forældre var fattige, og som fjortenårig stak han til København for at søge lykken. Hans drøm var at blive skuespiller på Det Kongelige Teater, men det blev litteraturen, der vandt.
I 1835 udsendte H.C. Andersen sit første hæfte med »Eventyr, fortalte for Børn«. Her fandt han sin stemme, og hans eventyr er siden trykt i over 150 lande.
Eventyret om »Den flyvende kuffert« er fra 1839 og et af hans tidligste. En fattig, ung mand bruger sin fantasi til at gøre sig interessant ved selveste den tyrkiske sultans hof – ikke meget ulig H.C. Andersen selv.