fbpx

To nye tegneserier for børn: Karatepolitiet og Hattrick

Pressekit: Download ZIP-fil med forsider + sider i høj opløsning fra Karatepolitiet.
Pressekit: Download ZIP-fil med forsider + sider i høj opløsning fra Hattrick.
Materialet kan frit anvendes i forbindelse med omtale af tegneserierne.

17. maj udgiver vi to tegneserier for børn:

Karatepoltiet

Karatepolitiet er en dansk mangategneserie skrevet af 8-årige Yuna Sommer Rakhmanko og tegnet af hendes far Mikkel Sommer, der er professionel tegneserieskaber og udgivet i flere lande.

Resultatet er blevet en charmerende actionfortælling egnet for børn lige fra 6 til 12 år.

I et opslag sidst i bogen fortæller Yuna om, hvordan det har været at lave en tegneserie sammen med sin far, hvor hun fandt på handlingen og figurerne, og han formidlede det i sin professionelle og skolede streg, men med respekt for Yunas vision.

Mikkel og Yuna bor til daglig i Grækenland, men kommer til København i forbindelse med tegneseriefestivalen Copenhagen Comics i Øksnehallen weekenden 18.-19. maj, hvor de signerer deres tegneserie.

Hattrick

Hattrick af Henrik Rehr og Lars Horneman er en sjov og tempofyldt fodboldtegneserie for de 9-12-årige.

Julie og Frederik HATTRICK elsker fodbold og er topspillere på Billebølle BKs førstehold. Når de ikke brillerer på grønsværen, hjælper de deres forældre, som er verdensberømte kokke og tit optræder i medierne. Et skår i glæden er Julie og Frederiks storebror, Bent, som bare er dødirrriterende og kun tænker på at imponere sin kæreste, Lene Lamselår. Endnu værre er Willy Wæsel, den rivaliserende klub Store Skamsveds træner og en skamløs snydepels.

Hattrick er på 52 sider i farver og indeholder 5 historier, hvor Julie, Frederik og ikke mindst Bent og Willy Wæsel kommer galt af sted.

Henrik Rehr bor og arbejder til daglig i New York, men gæster også Copenhagen Comics i pinsen, hvor han signerer sin tegneserie sammen med Lars Horneman i Eudors stand. Lars Horneman har tidligere stået bag tegneserierne ”Zenobia” og ”Ivalu”. Førstnævnte er udgivet i næsten 20 lande, og ”Ivalu” blev sidste år omsat til film og nomineret til en Oscar. Henrik Rehr kan kontaktes på henrik.rehr@yahoo.com

Henrik Rehr er også aktuel i maj med en udstilling af originaltegninger gennem 45 års karriere som professionel tegneserietegner. Udstillingen vises på Historiens Hus, Stadsarkivet, Klosterbakken 2, 5000 Odense C. 28. maj- 10. september, 2024.