Guide: 6 juletips fra Forlaget Eudor

juletips

Juletips

Hvordan sikrer du dig og din familie den perfekte jul? Følg de 6 juletips i denne guide og kom sikkert i mål den 24. december:

Juletips 1 kravlemisser1. Ingen jul uden kravlemisser!

Intet stemmer hjertet til højtid som et hjem, der er fyldt med kravlemisser: i bogreolen, bag juleplatterne, over billedet af din gamle mor. Download vores udklipsark med Kravlemisser og lad Mis med de store Kugler byde gæsterne velkommen i dine stuer. Vælg klippeark A3 eller klippeark A4 alt efter din printers foretrukne papirformat.

Juletips 2 Mis med de store julekugler2. Læs en julekalenderhistorie!

Læs en julehistorie for din familie eller bare for dig selv. Billedbogen “Mis med de store Julekugler” blev hurtigt udsolgt, da vi udgav den i 2014, men beretningen om Mis, der forgæves forsøger at finde et hjem for vinteren fås nu som e-bog. Læs en side på din mobil hver dag fra 1. til den 25. december – eller snup hele historien i en stille stund, mens du venter på, at glöggen koger over og anden brænder på.
Du får ovenikøbet 3 andre sjove historier om Mis med i handelen, når du køber e-bogen “Den store Mis med de store Kugler”.

Juletips 3 kræmmerhuse3. Pynt dit træ med kræmmerhuse!

Hold en litterær jul: Pynt træet med kræmmerhuse med motiver hentet fra tegneserien Eks Libris, kendt fra Weekendavisens litteraturtillæg. Et design af den fingernemme slags, som bør være obligatorisk pensum til enhver juleklippeaften i december! Du kan downloade klippearkene med de fire Eks Libris-kræmmerhuse i A3 eller A4.

Biker Bjarne Juniors jul

4. Den perfekte mandelgave

I tegneserien Eks Libris holder figurerne også jul. Allerede i oktober begynder Roald Harm f.eks. at skrive de første læserbreve om julehysteriet – det er sådan en hyggelig tradition. Og forfatterne render til så mange julefrokoster på forlagene, at de ikke kan komme gennem porten til Kulturministeriet for at klage deres nød over den smalle bogs trængsler. Den bebrillede boghandler Palle møder sin storbarmede bibliotekar Bolette til en nytårsfest. Og i familien Biker Bjarnes festpyntede rockerborg danses der om potten med kruspersille inden der trækkes gåsekrog for spøg.
Der er udkommet 7 bind i serien og der er julestriber i dem alle sammen – lige til at klippe ud og hænge op på køleskabet eller døren til badeværelset, så dine gæster har noget at more sig over, mens de venter på deres tur. En Eks Libris tegneserie er også en populær mandelgave.

Finn Sysholm sprællemand5. Spræl med Finn Sysholm

Ingen jul uden sprællemænd. Ingen litteratur uden forfattere. Derfor har vi i samarbejde med tegneren Sussi Bech produceret et klippeark med sprælleforfatteren Finn Sysholm. Klip ham ud og lad ham sprede humør og glæde, hver gang der bliver hevet i snoren på den gamle Nobelpris-aspirant. Download klippearket og find saks og klister frem.

6. Jul med H.C. Andersen

H.C. Andersen og Jan Mogensen - bøger til små børnH.C. Andersen skrev flere julehistorier. En af de smukkeste er “Den lille pige med svovlstikkerne”. En barsk beretning om en lille fattig pige, der er sendt ud for at sælge svovlstikker nytårsaften, og som er bange for at vende hjem uden at have solgt noget. H.C. Andersen skrev den i 1845, hvor den blev udgivet Dansk Folkekalender for 1846.
Den danske illustrator Jan Mogensen har omsat “Den lille pige med svovlstikkerne” til en smuk, stemningsmættet billedbog, som vi har udsendt som e-bog. Den har været vores mest populære digitale titel i 2017. Den kan købe i netboghandelen eller lånes på eReolen. Hent den ned i julen og læs den sammen med børnene.

Og med disse juletips vil vi ønske dig en

Glædelig jul!