fbpx

Guide: 9 juletips fra Forlaget Eudor

juletips

Juletips

9 juletips fra det gamle forlag til en (lidt) hyggeligere jul med kravlemisser, kalenderhistorier og kræmmerhuse:

Juletips 1 kravlemisser 1. Ingen jul uden kravlemisser!

Intet stemmer hjertet mere til højtid end et hjem, der er fyldt med kravlemisser: i bogreolen, bag juleplatterne, over billedet af din gamle mor. Download vores udklipsark med Kravlemisser og lad Mis med de store Kugler byde gæsterne velkommen i dine stuer. Vælg klippeark A3 eller klippeark A4 alt efter din printers foretrukne papirformat.

Juletips 2 Mis med de store julekugler2. Læs en julekalenderhistorie!

Læs en julehistorie for din familie eller bare for dig selv. Billedbogen “Mis med de store Julekugler” blev hurtigt udsolgt, da vi udgav den i 2014, men beretningen om Mis, der forgæves forsøger at finde et hjem for vinteren fås nu som e-bog. Læs en side på din mobil hver dag fra 1. til den 25. december – eller snup hele historien i en stille stund, mens du venter på, at glöggen koger over og rødkålen brænder på.
Du får ovenikøbet 3 andre sjove historier om Mis med i handelen, når du køber e-bogen “Den store Mis med de store Kugler”.

julebog 3. Nissernes julekalenderhistorie

Prøv også Ingo Miltons fantastiske “Nissernes julekalenderhistorie”, som vi har udgivet som e-bog. Igennem 24 kapitler prøver Asta at hjælpe nisserne Humpe og Clara. De har et stort problem, som skal løses inden den 24. december:

“Den første december er Asta til juletræstænding på Rådhustorvet. I menneskemylderet opdager hun en lille mand med en spids hue. Han stirrer på hende, som om hun er noget særligt. Asta har aldrig følt sig særlig på nogen måde, men det viser sig, at hun har en helt speciel evne, som alle vi andre forlængst har glemt. I dagene op til jul får hun nye venner, der tager hende på en opdagelsesrejse fra ‘Pulter Paladset’ i vinternattens mørke til varehuset ‘KØBCO’s blinkende nisseudstilling. Men Astas venner har et problem – og det skal løses inden juleaften …”

FIND BILLIGSTE PRIS PÅ BOG.NU
https://bog.nu/titler/nissernes-julekalenderhistorie-ingo-milton

LÅN PÅ EREOLEN
https://ereolen.dk/ting/object/870970-basis%3A53844936

Juletips 3 kræmmerhuse 4. Pynt dit træ med kræmmerhuse!

Hold en litterær jul: Pynt træet med kræmmerhuse med motiver hentet fra tegneserien Eks Libris, kendt fra Weekendavisens litteraturtillæg. Et design af den fingernemme slags, som bør være obligatorisk pensum til enhver juleklippeaften i december! Du kan downloade klippearkene med de fire Eks Libris-kræmmerhuse i A3 eller A4.
Biker Bjarne Juniors jul

5. Den perfekte mandelgave

I tegneserien Eks Libris holder figurerne også jul. Allerede i oktober begynder Roald Harm f.eks. at skrive de første læserbreve om julehysteriet – det er sådan en hyggelig tradition. Og forfatterne render til så mange julefrokoster på forlagene, at de ikke kan komme gennem porten til Kulturministeriet for at klage deres nød over den smalle bogs trængsler. Den bebrillede boghandler Palle møder sin storbarmede bibliotekar Bolette til en nytårsfest. Og i familien Biker Bjarnes festpyntede rockerborg danses der om potten med kruspersille inden der trækkes gåsekrog for spøg.
Der er udkommet 9 bind i serien og der er julestriber i dem alle sammen – lige til at klippe ud og hænge op på køleskabet eller døren til badeværelset, så dine gæster har noget at more sig over, mens de venter på deres tur. En Eks Libris tegneserie er også en populær mandelgave.

Finn Sysholm sprællemand 6. Spræl med Finn Sysholm

Ingen jul uden sprællemænd. Ingen litteratur uden forfattere. Derfor har vi i samarbejde med tegneren Sussi Bech produceret et klippeark med sprælleforfatteren Finn Sysholm. Klip ham ud og lad ham sprede humør og glæde, hver gang der bliver hevet i snoren på den gamle Nobelpris-aspirant. Download klippearket og find saks og klister frem.

7. Jul med H.C. Andersen

H.C. Andersen og Jan Mogensen - bøger til små børn H.C. Andersen skrev flere julehistorier. En af de smukkeste er “Den lille pige med svovlstikkerne”. En barsk beretning om en lille fattig pige, der er sendt ud for at sælge svovlstikker nytårsaften, og som er bange for at vende hjem uden at have solgt noget. H.C. Andersen skrev den i 1845, hvor den blev udgivet Dansk Folkekalender for 1846.
Den danske illustrator Jan Mogensen har omsat “Den lille pige med svovlstikkerne” til en smuk, stemningsmættet billedbog, som vi har udsendt som e-bog. Den har været vores mest populære digitale titel, siden den udkom i 2017. Den kan købe i netboghandelen eller lånes på eReolen. Hent den ned i julen og læs den sammen med børnene.

Bestil et eksklusivt Eks Libris-tryk til kontoret eller dit hjem

8. Julegave-idé: Et eksklusivt Eks Libris-tryk

Hvis du skal finde på en helt personlig gave til en ven eller et familiemedlem, du ved er helt vild med Eks Libris, så bestil et 65 x 50 cm farveægte tryk af lige præcis den Eks Libris-tegneseriestribe, du tænker på – lige til at ramme ind. Kvaliteten er fuldt farvetryk (CMYK), lysægte på 170 g kraftig plakatpapir.

Klik her for at læse mere

Budgetbaby af Ida Holst - Behøver børn koste en formue - selvhjælpsbog for vordende mødre og forældre 9. Julegave-idé: Budgetbaby

Hvis du skal finde på en helt personlig gave til én, der venter sit første barn og godt kan bruge en lavpraktisk guide til, hvordan man som vordende og nybagt forælder holder udgifterne nede på et minimum og undgår de statusfælder, der dræner kontoen, så giv Ida Holsts bog “Budgetbaby” som julegave!

Budgetbaby-Ida-Holst-foto Håbet med Budgetbaby er at vise, at det ikke behøver være dyrt at få børn, hvis man undgår statusfælderne. Bogen er fuld af praktiske sparetips, opskrifter og konkrete anvisninger på, hvordan man holder udgifterne nede – krydret med humoristiske illustrationer af tegneren Sussi Bech.

Og med disse juletips vil vi ønske dig en

Glædelig jul!