fbpx

Hemmeligheder

99,00 kr.

Ikke på lager

Hemmeligheder – En roman om Julie, 16 år.

Sammen med sin lillesøster, Marie, stikker Julie af i sin stedfars bil og kører ind i et træ på Fyn. Med i bagagen har Julie en række hemmeligheder, som langsomt afdækkes, mens nye problemer dukker op:

Læs de to første kapitler af “Hemmeligheder”.

“Det hele starter med en køretur med mig bag rattet og min lillesøster Marie på passagersædet. Men allerede på Fyn stopper turen, simpelthen fordi et træ står i vejen.
Marie og mig havner på en lille grusvej, hvor vi møder Chika og Caroline fra Nigeria, en familie der dyrker cannabis, og en døende gammel mand og hans kone. Ja, og så selvfølgelig ham Kenneth, som går rundt udenfor med sin hund.
Vores far bor på Frederiksberg. Og da jeg endelig kommer over til ham, bliver jeg ved med at modtage truende og ubehagelige sms’er fra Fyn. Sammen med Kenneth finder jeg en løsning på det problem, en løsning, der ikke er helt ufarlig. Og læg så lige min klamme papfar og en skoleflytning oveni. Glemte jeg at sige forelskelse?
Men hvad, tror du egentlig, fik mig til at køre afsted i en bil?”

KLIK HER for at bestille med rabat til skoler/daginstitutioner.

Om forfatteren

Vibeke B. Arildsen. Fotograf: Per Johansen.
Foto: Per Johansen.

Vibeke B. Arildsen er opvokset i Randers, men bor nu på Frederiksberg. Vibeke B. Arildsen er cand.mag. i dansk og teatervidenskab fra Københavns Universitet. Hun har bl.a. arbejdet for Danmarks Radio, National Museet og på Karen Blixen Museet, som hun stadig er tilknyttet. Hun har oversat flere end 30 børne- og ungdomsbøger fra svensk og tysk. “Hemmeligheder” er hendes femte roman. I 2020 udkom efterfølgeren, “Kats Bog”.

Læs mere om forfatterens tanker bag bogen.

Anmelderne skrev:

Hemmeligheder henvender sig unge og voksne læsere.

Historien er barsk, og man ønsker som læser så inderligt at hjælpe Julie. Det hun har oplevet og kæmper med, burde ingen opleve. Hun går rundt med nogle meget store hemmeligheder, hvor man som læser sådan ville ønske, at hun havde et bedre og tættere forhold til sine forældre, så hun turde fortælle dem om, hvad hun går rundt med i tankerne, og hvad hun har været udsat for.

Anmeldelse i “The Secret life of a book collector”

Hemmeligheder af Vibeke B. Arildsen var god læsning. Det er der ingen tvivl om. Jeg bliver altid glad, når der er ny dansk YA, der udgives. Det er så spændende at se genren forny sig og hvad de danske forfattere har at byde på. Derfor var jeg også glad for at læse denne her.

Anmeldelse af “Eva Lucia – reviews and literature”