fbpx

Oversigt: Tegneseriebutikker i Danmark

Foto: Faraos Cigarer - danske tegneseriebutikker i danmark

danske-tegneseriebutikker-i-danmark

Vi bringer her en lille, nyttig oversigt over de vigtigste og mest velassorterede danske tegneseriebutikker, der alle har det til fælles, at du også kan finde tegneserier fra Eudor og andre danske tegneserieforlag på hylderne.

For den tegneserieinteresserede er der intet større og mere magisk end at træde ind i en fysisk tegneseriebutik fyldt med tegneserier fra hele verden: Danske tegneserier, fransk-belgiske album, amerikanske superhelte og graphic novels og japansk manga.

Dertil et mylder af tegneserierelateret merchandise: kendte figurer, statuer, plakater, modelbiler, rumraketter og meget mere, som kendetegner tegneseriebutikkerne, adskiller dem fra de velassorterede boghandeler og gør dem til et mekka for tegneseriefans.

Vi har ordnet oversigten over de danske tegneseriebutikker efter bynavne og lægger ud med hovedstaden, hvorefter vi bevæger os mod nord og vest.

Hvis du ønsker nøjagtig placering og rutevejledning, så klik på den røde pin danske tegneseriebutikker ud for den pågældende tegneseriebutik.

Tegneseriebutikker i København

Faraos Cigarer logo - danske tegneseriebutikker i danmarkFaraos Cigarer er Danmarks største tegneseriebutik med filialer over hele Danmark. Faraos Cigarer ejes af bl.a. Sivert Ibbo og Christopher Ouzman.

Hovedbutikken ligger på Strøget, nærmere bestemt Vimmelskaftet 47-49, hvor man finder “et væld af danske såvel som amerikanske tegneserier såsom Tintin, Lucky Luke og Asterix, men også de nyeste DC-, Image- og Marvel-titler og tilhørende merchandise. Derudover rummer butikken også grafiske romaner og antikvariske fund i massevis.”

Faraos Cigarer danske tegneseriebutikker
Vimmelskaftet 47-49
1116 København K
www.faraos.dk

Simon Petersen signerer i Fantask - danske tegneseriebutikker i danmark
Fantask har tit signerings-arrangementer. Her er det Simon Petersen, der signerer PUNK LIFE CRISIS, der for nylig modtog Claus Deleuran Prisen i kategorien Bedste Danske Tegneserie 2021.

Fantask er Danmarks (og måske verdens) ældste eksisterende tegneseriebutik, og den ligger stadig i kælderen på hjørnet af Sankt Pedersstræde og Teglgårdsstræde, hvor den har haft hjemme, siden Søren og Rolf startede Danmarks første tegneseriebutik i 1971.

I dag er det Marit Nim og Kenn Andersen, der styrer forretningen, og udover danske tegneserier, amerikanske superhelte og graphic novels og manga er der også masser at hente for rollespilsfans og læsere af science fiction og fantasy.

Fantask danske tegneseriebutikker
Sankt Peders Stræde 18
1453 København K
www.fantask.dk

Tegneseriecafé

Som nabo har Fantask i øvrigt fået Danmarks største tegneseriecafé, Comicgarden café og galleri.

cafe-comicgarden-danske-tegneseriebutikker-i-danmark I cafeen kan du sætte dig ned med en økologisk kop kaffe, et glas vin eller tjekkisk øl. Nyd en hjemmelavet sandwich eller tærte og sæt dig til rette i caféens sofa med en tegneserie. Der bliver holdt en masse events som du kan finde på caféens side på Facebook. Ovenpå i galleriet, kan du gå på opdagelse blandt over 300 forskellige kunstnere og se på tegneseriekunst. Her holdes også løbende tegneserieoplæg og workshops. Bag Comicgarden står Susanne og Frans Boch Waldorff, som sammen med en masse venner, vil skabe et kultursted for tegneserier i København.

Comicgarden café og galleri danske tegneseriebutikker
Sankt Peders Stræde 20
1453 København
www.comicgarden.dk

Eks Libris - Biker Bjarne besøger Fantask- danske tegneseriebutikker i danmark
Herover: Da Fantask fyldte 50 år i 2021, var familien Biker Bjarne fra tegneserien Eks Libris selvfølgelig også forbi Danmarks ældste tegneseriebutik for at hilse på.

Tegneseriebutikker i Kgs. Lyngby

Faraos Cigarer har også en afdeling i Kongens Lyngby – ja, faktisk to, men tegneseriebutikken er den største og ligger på Lyngby Hovedgade. Så hvis du bor i Nordsjælland og ikke altid orker at tage helt til København, så er den et rigtig godt alternativ. Og da Lyngby samtidig har masser af andre butikker og caféer, kan man let lokke resten af familien med.

Butikken har et “bredt udvalg af Comics. Både danske og amerikanske titler og ikke mindst masser af manga.”

Faraos Cigarer danske tegneseriebutikker
Lyngby Hovedgade 23
2800 Kongens Lyngby

Tegneseriebutikker i Roskilde

Woodstock er Roskildes første og Danmarks nyeste tegneseriebutik, startet i februar 2022 af 31-årige Steffen Frier Albrechtsen, der tidligere har arbejdet i Faraos Cigarer, men sidste år fik lyst til at stå bag disken i egen butik midt på Algade i Roskilde.

Ud over tegneserier handler Woodstock også med film, vinyl og merchandise. Steffen har en uddannelse i entreprenørskab med fokus på grafisk design og det kan mærkes, når man træder ind i hans fine butik.

Woodstock danske tegneseriebutikker
Algade 19
4000 Roskilde
Woodstocks facebookside

LÆS OGSÅ: Danske websites om tegneserier

Tegneseriebutikker i Odense

Fyns Antikvariat er Odenses ældste antikvariat, og er fra en beskeden begyndelse i 1982 vokset i såvel areal som boglager, så det nu har et meget omfattende udvalg af bøger inden for alle kategorier.

Indehaveren er Karsten Bøttcher, hvis personlige interesse for tegneserier betyder, at “Fyns Antikvariat er et af Danmarks mest velassorterede hvad såvel nye som antikvariske tegneserier angår.”

Antikvariatet ligger i dag i baghuset på Østre Stationsvej 42, et par hundrede meters gåtur fra banegården, og der er bøger og tegneserier fra gulv til loft i alle lokalerne – og hvad du ikke finder, kan Karsten som regel skaffe fra sit enorme fjernlager.

Udover Fyns Antikvariat driver Karsten også flere tegneserieforlag, bl.a. Tegneserie Kompagniet, High Heels Society og Comic Factory.

Fyns Antikvariat danske tegneseriebutikker
Østre Stationsvej 42
Baghuset
5000 Odense C
www.fynsantikvariat.dk

Faraos Cigarer har naturligvis også en tegneseriebutik i Odense.

Den 600 m2 store butik samler “det bedste fra Faraos Cigarer i én butik: rollespil, live rollespil, brætspil, figurspil, tegneserier, Magic the Gathering, Warhammer, merchandise og meget mere.”

Faraos Cigarer danske tegneseriebutikker
Klostervej 3
5000 Odense C

LÆS OGSÅ: Danske podcasts om tegneserier

Tegneseriebutikker i Aarhus

Stribeladen- danske tegneseriebutikker i danmark
Stribeladen

Stribeladen er Danmarks næstældste tegneseriebutik.

Stribeladen så dagens lys i oktober 1985 og drives i dag af Donald Fowler. Butikken er velassorteret med album, superhelte, graphic novels, manga osv.

Stribeladen danske tegneseriebutikker
Jægergårdsgade 48
8000 Århus C
www.stribeladen.com

Faraos Cigarers afdeling i Aarhus er kædens største satsning udenfor København – en megastore på handelsstrøget i Aarhus i tre planer.

“Den nye butik har tegneserier som sit omdrejningspunkt med et stort udvalg af udgivelser fra USA, Japan, Danmark og resten af Europa.

Udover tegneserier kan du også finde et stort udvalg af merchandise og gaveideer, bl.a. et af de største udvalg af Tintin-merchandise i Skandinavien.”

Faraos Cigarer danske tegneseriebutikker
Ryesgade 3
8000 Aarhus C

Du kan også …

Du kan selvfølgelig også købe eller bestille Eudors tegneserier i alle danske boghandeler.

Hvis du ikke finder den pågældende titel på hylderne, kan du altid bede ekspedienten finde den i deres it-system og bestille den hjem i løbet af få dage. Det gælder også tegneseriebutikkerne, hvis nogle af dem skulle været løbet tør for nogle af vore titler.

Vi sender fragtfrit til alle boghandeler og tegneseriebutikker i Danmark.