fbpx

Video: Sådan tegner man en tegneserie

en-tegneserie-bliver-til

Sådan bliver en tegneserie til

Sussi Bech er normalt ikke begejstret, når hendes mand Frank Madsen følger hendes arbejde ved tegnebrættet med kameraet. Alligevel er det siden 2009 lykkedes ham at lave adskillige videooptagelser af Sussi i gang med den ugentlige tegneserie til Weekendavisen.

TILBUD: Alle 10 bind af Eks Libris for kun 750 kr!

I det følgende viser vi optagelserne sammen med de Eks Libris-striber, der kom ud af Sussis anstrengelser – i kronologisk rækkefølge, naturligvis.

“Det er jo deres kultur!”

Den første tegneserie handler om, når velmendende mennesker trods de bedste hensigter (eller måske netop af den grund) taler forbi hinanden.

Den endelige tegneserie kan læses i den første Eks Libris-bog: “Problemer med Carsten Jensen-robotten i Zone 7!” side 105. Striben endte med at se sådan ud:

en-tegneserie-bliver-til-2011-04-27

Honette ambitioner

Den anden tegneserie stammer fra ugen lige efter folketingsvalget i 2011, hvor regeringsforhandlingerne mellem SF, S og R trak ud i ugevis i det sorte tårn på Amager. Hvem skulle være ny kulturminister efter Per Stig Møller? Skulle det mon være …? kunne det tænkes, at …? Finn Sysholm lå i hvert fald vågen. Dette var samtidig den allerførste Eks Libris tegneserie, hvor Nobelprisen i litteratur blev omtalt. Altsammen emner, der flittigt er blevet vendt i serien.

Den endelige tegneserie kan læses i den første Eks Libris-bog: “Problemer med Carsten Jensen-robotten i Zone 7!” side 37. Den ser sådan ud:

en-tegneserie-bliver-til-2011-10-14

Højt humør på Bogforum

I 2011 kom Finn Sysholm hjem fra Bogforum, godt lakket til efter tre dages munter fest i gode venners lag. Selvfølgelig ikke uden skrammer, men med humøret intakt.

Den færdige tegneserie kan læses i den første Eks Libris-bog: “Problemer med Carsten Jensen-robotten i Zone 7!” side 30:

en-tegneserie-bliver-til-2011-11-18

Mis med de store kugler

Den næste tegneserie behøver nok ikke nogen nærmere introduktion: Her arbejder Sussi på den allerførste stribe om Mis med de store kugler – en parodi på børnebogsklassikeren “Mis med de blå øjne” set gennem Biker Bjarnes syge fantasi. Intet under, at forlaget Buch Binders afviste at udgive værket med henvisning til billedbogens trængte situation.

Den færdige tegneserie kan læses i den første Eks Libris-bog: “Problemer med Carsten Jensen-robotten i Zone 7!” side 47:

en-tegneserie-bliver-til-mis-med-de-store-kugler

Biker Bjarne Juniors skolehistorier

I 2012 markerede Eks Libris oprettelsen af tegneserieuddannelsen i Viborg og sendte Biker Bjarne Junior af sted som elev med tornyster, spids blyant og en frodig fantasi for at give sig i kast med den 9. kunstart.

Den færdige tegneserie blev trykt i den tredje Eks Libris-bog: “Jyderne er mægtig flinke … men stille!” side 62:

en-tegneserie-bliver-til-biker-bjarne-tegner-svantes-viser

Finn Sysholm bliver hypnotiseret

En forfatters største frygt er naturligvis at blive ramt af skriveblokade. Selv for en stor og anerkendt forfatter som Finn Sysholm sker det jævnligt, og han griber desperat efter ethver kur, der kan afhjælpe lidelsen. I 2013 lavede vi en tegneserie, hvor han var blevet hypnotiseret mod sin lidelse. Men lige meget hjalp det – faktisk tværtimod.

Den færdige tegneserie kan læses i den tredje Eks Libris-bog: “Lotte går i parterapi!” side 11:

en-tegneserie-bliver-til-finn-sysholm-bliver-hypnotiseret

The Making of Eks Libris

Filmen herunder er en lidt længere produktion fra januar 2016, “The Making of Eks Libris”, hvor Sussi er gået 100% digital med sin nye Wacom tegneskærm og vi følger hele processen på lidt tættere hold – fra ideskitse til færdig stribe. Den færdige tegneserie kan læses i den sjette Eks Libris-bog, “Finn Sysholm går i sort!”, side 31: