På vej i 2018: Aida Nur i samlet luksusudgave

Aida Nur luksusudgave 2018

Aida Nur tegneserie af Sussi BechPå vej i 2018: Aida Nur i samlet luksusudgave

Vores bibliotek med samlede luksusudgaver af Sussi Bechs tegneserier bliver i april 2018 udvidet med endnu en lækker nyhed: Tegneserien om Aida Nur som 120 siders samlet luksusudgave i hardback.

De første testtryk af scanningerne ankom fra trykkeriet i Ungarn i dag.

Udstyr som Dalila den Drevne

Sussi Bech Aida Nur

Udstyret bliver præcis som vores samlede luksusudgave af Sussis allerførste tegneserie, Dalila den Drevne, som vi udgav sidste efterår. De to udgivelser vil derfor matche hinanden fint på reolen, og med tiden få selskab af luksusudgaver af Sussi Bechs andre tegneseriealbum i samme udstyr og format:


Minimum 120 sider, alle i farver
Hardback, 31,5 x 23,5 cm
Limhæftet, ægte forsats, kapitælbånd
Helt nytegnet forside (de originale vises inde i bogen)

20 siders ekstramateriale

Som i Dalila den Drevne vil luksusudgaven blive afsluttet med masser af ekstramateriale, bl.a. forhistorien om albummets tilblivelse, interview med Sussi om hendes fascination af Egypten og 1920’ernes opdagelse af Tutankamons grav, hendes egne rejser til Kongernes Dal og hendes første udkast og skitser til seriens figurer.
Der vil også blive vist aldrig offentliggjorte klip fra historierne “Macumbagåden” og “Margot og Alistair”, to uafsluttede serier fra 1984, som var den første inspiration til seriens hovedpersoner. Endelig vil efterordet vise en række hidtil upublicerede fotos fra Howard Carters arbejde med Tutankamons grav, som den danske konsul Harry Trechouw tog i 1923 under et besøg i Kongernes Dal og som i dag er i Sussis eje.

Ekstrabind med Sussis manuskriptskitser

I Sussis arkivskab har vi gjort noget af et fund: Alle 100 sider med hendes håndtegnede manuskript til serien. Mange af siderne viser Sussis groteske humor og har en friskhed, som gør dem til et interessant studie i sig selv.

Dem planlægger vi at udgive som et selvstændigt tillægsbind i et begrænset, nummereret og signeret oplag. Der er dermed tale om intet mindre end den definitive udgave af en dansk tegneserieklassiker fra begyndelsen af 1990’erne.

Sussi Bech Aida Nur manuskriptskitser
Fundet i Sussi Bechs arkiv: Alle hendes manuskriptsider til “Aida Nur”.

Hvis du ikke kan vente helt til april 2018 – eller hvis du bare vil have en komplet bibliotek med de samlede luksusudgaver af Sussi Bechs tegneserier – så varm op ved at bestille luksusudgaven af “Dalila den Drevne”: