fbpx

Sussi Bechs Samlede Værker komplet efter 4 år: Bind 7 udkommer 10. november!

Sussi-Bechs-Samlede-Værker

SUSSI BECH er en af Danmarks populæreste og mest prisbelønnede tegneserieskabere – og ovenikøbet en kvinde, der i 35 år har formået at lancere den ene stærke tegneserieheltinde efter den anden, der kæmper mod mændene og slår dem på deres hjemmebane. Dalila den Drevne og Zainab snører kaliffen Harun al-Rashid, mavedanseren Aida Nur kæmper mod Jarlen af Cnarvorn og arkæologen Alistair og den minoiske prinsesse Nofret går op imod Egyptens farao Akhnaton og hans general Horemheb.

BESTIL Sussi Bechs Samlede Værker nu!

1.176 sider på 35 år

For 4 år siden besluttede Forlaget Eudor at samle Sussis 19 tegneseriealbum siden 1985 i syv store luksusbind under titlen Sussi Bechs Samlede Værker. Flere af historierne er blevet nyfarvelagt, nytekstet og nyindscannet fra Sussis originale tegninger og farvelægninger. Værket er på alt 1.176 sider, heraf et par hundrede siders ekstramateriale, hvor Sussi selv fortæller om baggrunden for seriernes tilblivelse og om hendes tanker og overvejelser. Alt sammen illustreret med skitser, fotos og hidtil upubliceret materiale hentet fra Sussis omfattende arkiv. Et hovedværk i dansk tegneseriekunst.

De første 6 bind indeholdt albummene “Dalila den Drevne”, “Aida Nur” og hovedværket “Nofret” – og 10. november sætter vi punktum for udgivelsen med bind 7, De vilde svaner, et 184 siders samlebind, der indeholder historierne “Zainab”, “De vilde svaner” og “Egtved Pigen” + 33 siders ekstramateriale. Heriblandt et omfattende indeks over de tegneserier, bøger, interviews, udstillinger og priser, Sussi har været involveret i eller modtaget siden 1977.

Sussi har senest i 2020 udsendt tegneserien “Ørsted”, der siden udgivelsen 22. juni er trykt i fire oplag. Og hun arbejder lige nu på det næste – og måske sidste – bind i serien om “Nofret”.

Links til baggrundsmateriale om Sussi og hendes værker: www.sussibech.dkwww.nofret.dk