fbpx

Nyt i webshoppen: Lars og Lone alene hjemme

Lars-og-Lone-alene-hjemme

En helt igennem politisk ukorrekt billedbog

Da Lars og Lone alene hjemme udkom i 1997, vakte den en del opsigt. En helt igennem politisk ukorrekt billedbog af Jon Ranheimsæter om to børn, som er alene hjemme, mens far er på arbejde (en mor hører vi ikke noget om). De får matador-mix, skumfiduser og cola til morgenmad. De skærer sofaen i stykker med motorsaven – og Lones hånd ryger med, men det klarer Lars med snedkerlim og Gaffa. Inden far kommer hjem, får de sprængt huset i stykker ved at rode med fyret i kælderen. På sidste billede sidder de på burgerbar og Fars kommentar til dagen er: “Nå, men så har I ikke kedet jer.”

LÆS OGSÅ: Dyrenes ABC: En klassiker er tilbage

En af Danmarks bedste børnebøger

Lars og Lone alene hjemme blev en omgående nyklassiker og er siden genoptrykt flere gange, senest i 2011. Det er denne udgave, vi nu sælger i vores webshop (og på vores stande på Bogforum, Art Bubble og Danmarks Læringsmesse) til kun 119,00 DKK + porto. Kåret som en af Danmarks bedste børnebøger i “Værker i børnelitteraturen” fra 2010 af Kari Sønsthagen og Torben Weinreich.

Jon Ranheimsæter er uddannet på Den Grafiske Højskole og har bl.a. modtaget Kulturministeriets Illustratorpris og Børnebibliotekarernes Kulturpris for sine børnebøger.

 

Pressen skrev:

“… en meget, meget underholdende oplevelse for både børn og voksne.”
Pædagogen.dk

“Jon Ranheimsæters billedbog »Lars og Lone alene hjemme« er en forældregyser af rang.”
Berlingske

“Det er skæg og ballade og gas. Og den er på den måde lidt vel programmatisk for min sarte smag – hvis ikke det lige var fordi at den slet og ret er skide skæg.”
jakobkragh.blogspot.dk

“Bogen er vildt grotesk og sjov, både for barnet og den voksne.”
Lærerværelset.dk

“Men bogen er måske nok så meget til den voksne. Den kan nemt læses som en indsigelse mod tidens modepædagogik. Her er jo ansvar for egen læring og udvikling så det gør noget.”
DBC lektøranmeldelse af Jens Verner Nielsen

“En velgennemført joke for børn fra ca. 4 år, som formentlig vil nyde at se alt det forbudte ført ud i livet og modige voksne med sans for slapstick-humor.”
DBC lektøranmeldelse af Vibeke Munch Kofoed