fbpx

De 10 mest læste e-bøger under Corona-krisen

Siden mandag 16. marts har skolerne, daginstitutionerne og bibliotekerne været lukket, og det afspejler sig tydeligt i udlånet af e-bøger via eReolenGO!

Hvilke af vores over 70 titler er det så, der udlånes mest, når danskerne skal sidde hjemme og hygge sig sammen med far og mor, eller når børnene skal adspredes og opmuntres af en god børne- eller billedbog, der ikke handler om virus og krise?

Vi bringer en top 10 over vores mest lånte e-bøger siden 16. marts:


10. Guldlok og de tre bjørne
Billedbog af Jan Mogensen. »Der er nogen, der har spist af min grød! Der er nogen, der har siddet i min stol! Der er nogen, der har ligget i min seng!« Et populært og klassisk eventyr for de mindste.


9. En bi på ski
Billedbog af Jan Mogensen med sjove børnerim, hvor illustrationerne giver teksten et morsomt og overraskende twist. Fra 3 år.

Læs let Grib den Dixi - klassiske bøger til børn
8. Grib den, Dixi!
Læs let bog af Sussi Bech for drenge og piger fra 8 år: Emil og Ida vil lege med hunden Dixi, men mor og far vil hellere gå tur i skoven. De to børn løber ned ad stien. Nu skal de vise far og mor! Men snart farer de vild. Bøgerne om Emil emmer af dansk sol og sommer.

Ebøger for børn - Gustav og raketbroderskabet 1: Den grønne pige
7. Den grønne pige
Gustav og Raketbroderskabet har en plan: De vil sende et barn fra Grødby ud i verdensrummet. Men en nat kommer verdensrummet til Grødby: Et meteor styrter bag Sønderskoven, uhyggelige fremmede flytter ind overfor Gustavs hus og en ny pige starter i hans klasse. 64 sider sjov, spænding, uhygge og fede tegninger!


6. Den standhaftige tinsoldat
Billedbog. H.C. Andersens historie om tinsoldaten, der er anderledes og går så gruelig meget igennem, inden han ender i kakkelovnen. Illustreret af Jan Mogensen. Højtlæsning fra 3 år.

Letlæsning Nap en krabbe - klassiske bøger til børn
5. Nap en krabbe!
Læs let bog af Sussi Bech for drenge og piger fra 8 år: »Jeg keder mig!« Emil er sur. Ferien er lang og trist. De bor i sommerhus. Der er ingen at lege med. Men så får han besøg. »Hej, jeg hedder Mia! Jeg vil ned og fange en krabbe! Eller to!« Bøgerne om Emil emmer af dansk sol og sommer.


4. Bror Kanin og tjærebarnet
Billedbog, velegnet til højtlæsning fra 3 år. Den frække Bror Kanin har stjålet mad fra Bror Bjørns have, og nu vil bjørnen have hævn. Men den frække og snu kanin finder altid på noget. Tekst af Michèle Simonsen og illustrationer af Bente Bech.


3. Har du sovet godt, Bamse?
Det er tidlig morgen, og Jens sover stadig, men Bamse kan ikke sove længere. Han kravler op i vindueskarmen, låner Mester Jakel-dukkens hat og slår på den store tromme. – Nu skal der være skæg og ballade, tænker Bamse, der har det så sjovt, at han slet ikke lægger mærke til, at vinduet står åbent. En klassisk billedbog med Jan Mogensens Bamse.


2. Victor Banan
Victor er en lille abe, der bor ude i junglen. Victor kan kun lide appelsiner, og han gider slet ikke smage noget nyt. Desværre løber han en dag tør for appelsiner! Nu må Victor alene ud i junglen og lede efter noget andet at spise.


1. Alf vil ha’ et kæledyr NU!
Vores mest udlånte e-bog lige nu: Alf vil have et kæledyr. Det skal være et vildt dyr. Han får en krokodille, en elefant og en giraf, men han glemmer at fodre dem, så de spiser ham. Til sidst får han en hamster. Går det mon bedre med den? Billedbog, højtlæsning fra 4 år.

Se alle vores e-bøger på eReolenGO!

Du kan også købe e-bøgerne i vores webshop, hvis du gerne vil have dem permanent i din samling.