fbpx

Stor ros til Sussi Bechs Samlede Værker i Weekendavisen Bøger

Sussi Bech anmeldelse weekendavisen bøger søren vinterberg

Weekendavisens bogtillæg, Bøger, helliger i denne uge et helt opslag til en flot anmeldelse af Sussi Bechs Samlede Værker. Det er dansk tegneserieanmelderis grand old man, Søren Vinterberg, der har (gen)læst Sussis tegneserier og han er begejstret:

Anmeldelse af Sussi Bechs Samlede Værker i Weekendavisen Bøger af Søren Vinterberg “Kvindfolk, der ikke lader sig kue”

“Har man ondt af kvinders lod i Mellemøsten – og det er er jo adskillige gode grunde til at have – så kan det kun virke opmuntrende at læse Sussi Bechs skildringer af kvinder som Dalila den Drevne, hendes datter Zainab, den oldægyptiske tempeldanserinde, faraohustru og middelhavsfarer Nofret eller den næsten nutidige mavedanserinde Aida Nur. Det er nemlig kvindfolk, der ikke sådan lader sig kue.”

“Feministiske uden at blive skingre”

“Sussi Bechs labre heltinder er ikke set med den heteroseksuelle mandlige tegners blik, men med en kvindes blik, som i et spejl. I stedet for de mandlige tegneres closeup på nedglidende klædningsstykker og udfordrende positurer får vi totalbilleder af dekorativ kvindelig legemsskønhed an sich, en tilfredshed med egen erotosk udstråling, så at sige oplevet indefra. Med dét blik har Sussi Bech nu igennem det meste af den moderne kvindebevægelses epoke ladet sine damer udfolde sig: feministiske uden at blive skingre og kyske uden at blive spor snerpede,” skriver Søren Vinterberg og slutter:

“Er der nogen, der fortjener at få sine samlede værker udgivet, er det hende.”

LÆS OGSÅ: Sussi Bech-interview i Stegelcast

Søren Vinterberg er journalist på Politiken og tidligere litteraturredaktør sammesteds. Han er dansk mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet, har oversat en lang række tegneserier og har anmeldt tegneserier gennem over 40 år. Foto: Ave Maria Mõistlik (Wikipedia).

 

Anmeldelse af Sussi Bechs Samlede Værker i Weekendavisen Bøger af Søren Vinterberg
Søren Vinterbergs anmeldelse i Weekendavisen Bøger.

 

SUSSI BECHS SAMLEDE VÆRKER – HAR DU ALLE BIND?