fbpx

Socialpædagogisk Månedsblad anbefaler “Hemmeligheder”

Young Adult roman Hemmeligheder af Vibeke B. Arildsen

Gode bøger til de ældste i skolen

I Socialpædagogisk Månedsblad #189 anbefaler pædagog og master i børnelitteratur Bjarne W. Andreasen en række gode bøger til de ældste i skolen, der “kan erstatte eller give et supplement til Bjarne Reuters 7.a. og Kenneth Bøgh Andersens De hvide mænd i udskolingen”.

“Alle har krav på litteratur, som de kan genkende sig selv i.Som giver tilpas udfordring. Derfor er den gode historie væsentlig. En god bog er én, hvor man bare lige skal have den sidste side med.”

“… en bog, som ikke bader i eksplicit vold og sex”

Med på listen er Vibeke B. Arildsens YA-roman Hemmeligheder, som vi udgav i efteråret:

Young Adult roman Hemmeligheder af Vibeke B. Arildsen “Hvis man ønsker en bog, som ikke bader i eksplicit vold og sex, så er Hemmeligheder fortællingen om et road trip, som ender på Fyn hos på overfladen rare og lidt kedelige mennesker, som viser sig at bære på hver deres hemmelighed. Ligesom hovedpersonen også gør. Trafficking, stofmisbrug, ødelagte familiebånd osv. dukker op efterhånden, men fortalt uden at forskrække selv følsomme læsere,” skriver Bjarne W. Andreasen i sin anbefaling.

Bestil “Hemmeligheder” som klassesæt med rabat

Læs mere om vores tilbud på bøger til skoler og daginstitutioner.

Læs de to første kapitler af “Hemmeligheder”.

“Det hele starter med en køretur med mig bag rattet og min lillesøster Marie på passagersædet. Men allerede på Fyn stopper turen, simpelthen fordi et træ står i vejen.
Marie og mig havner på en lille grusvej, hvor vi møder Chika og Caroline fra Nigeria, en familie der dyrker cannabis, og en døende gammel mand og hans kone. Ja, og så selvfølgelig ham Kenneth, som går rundt udenfor med sin hund.
Vores far bor på Frederiksberg. Og da jeg endelig kommer over til ham, bliver jeg ved med at modtage truende og ubehagelige sms’er fra Fyn. Sammen med Kenneth finder jeg en løsning på det problem, en løsning, der ikke er helt ufarlig. Og læg så lige min klamme papfar og en skoleflytning oveni. Glemte jeg at sige forelskelse?
Men hvad, tror du egentlig, fik mig til at køre afsted i en bil?”

Forlagets præsentation af bogen

Om forfatteren

Vibeke B. Arildsen er opvokset i Randers, men bor nu på Frederiksberg. Vibeke B. Arildsen er cand.mag. i dansk og teatervidenskab fra Københavns Universitet. Hun har bl.a. arbejdet for Danmarks Radio, National Museet og på Karen Blixen Museet, som hun stadig er tilknyttet. Hun har oversat flere end 30 børne- og ungdomsbøger fra svensk og tysk. “Hemmeligheder” er hendes femte roman.

Læs mere om forfatterens tanker bag bogen.

Interview med Vibeke B. Arildsen

Vibeke B. Arildsen. Fotograf: Per Johansen.
Vibeke B. Arildsen. Fotograf: Per Johansen.