fbpx

Preview: Peter og Perle 4 udkommer 28. april

Werner Wejp-Olsens Peter og Perle bind 1 til 4

Eudor fortsætter den samlede genudgivelse af Werner Wejp-Olsens klassiske børnetegneserie, “Peter og Perle”. Vi er nu nået til fjerde bind og har dermed udgivet to tredjedele af hele serien. Værket bliver i alt på seks bind.

“Peter og Perle” bind 4 har titlen “Dr. Pnock vender tilbage”, og det indeholder fire dagstrip-historier og tre søndagsside-episoder. Her får du en lille forsmag på de spændende eventyr i selskab med Peter og Perle, der venter dig, hvis du køber tegneserien:

I “Den forsvundne statskasse” skal Peter, Perle og agenten Uffe Antoni finde Rutaniens forsvundne statskasse, som landets militærjunta stak af med, da de blev væltet. Det lykkes Uffe at blive livvagt for en af de tre oberster og Peter og Perle kommer også ufrivilligt med på det skib, der skal føre alle historiens aktører til den hemmelige ø, hvor statskassen ligger begravet – og kaptajnen på skibet er ingen ringere end en gammel kending af Peter og Perle!

Werner Wejp-Olsens Peter og Perle bind 4
Fra “Den forsvundne statskasse”.

I “Dr. Pnock vender tilbage” plages verden af tordenvejr og skybrud, der på uforklarlig vis dukker op og forsvinder igen fra det ene øjeblik til det andet og kun gør skade på udvalgte bygninger, hvis ejere forinden er blevet kontaktet om at betale en stor sum penge. Peter, Perle og Uffe aner, at der er ugler i mosen.

Werner Wejp-Olsens Peter og Perle bind 4
Fra “Dr. Pnock vender tilbage”.

Tanke Maggy beslutter at starte et detektivbureau, hvor alle hendes venner skal arbejde sammen om at bekæmpe verdens ondskab. “Syvstjernen” er en realitet, og bureauets første sag er en mystisk historie om kæmpeinsekter, der gnaver sig igennem fast ejendom til ejernes store skræk og rædsel. Det er selvfølgelig en forbryderbande, der står bag afpresningsforretningen, men hvor kommer kæmpeinsekterne fra og hvem står bag?

Werner Wejp-Olsens Peter og Perle bind 4
Fra “Syvstjernen”.

I “Sydpolen” står bureauet uden sager. tante Maggy forslår, at de prøver selv at tage initiativet og finde nogen, der er forsvundet sporløst. Peter kommer med et højst overraskende forslag.

Werner Wejp-Olsens Peter og Perle bind 4
Fra “Sydpolen”.

I “Laredo” hjælper Peter og Perle heltene fra den legendariske tv-serie, Texas-gendarmerne Reese Bonnett, Chad Cooper og Joe Really, med at fange El Gnomo og hans farlige bande, der har en dårlig vane med at røve banker og derefter forsvinde sporløst på kaktussletten mellem bjergene.

Werner Wejp-Olsens Peter og Perle bind 4
Fra “Laredo”.

Peter møder den gamle eneboer Billy Goat, der oplærer ham i at ride, skyde med revolvere, bruge en lasso, klatre i bjerge og bekæmpe forbrydere og lovovertrædere. Med denne træning er det en smal sag at nedlægge Bisse-Joe, der længe har terroriseret Buffalo Creek, og blive udnævnt til byens sheriff. Men snart opdager Peter, at der måske er en grund til, at byens fem tidligere sheriffer har kvittet jobbet: En bande kvægstjælende spøgelsesryttere huserer på egnen! Og hvem kan man stole på?

Werner Wejp-Olsens Peter og Perle bind 4
Fra “Billy Goat”.

Peter og Perle driver i land på en ø, der viser sig at tilhøre Kaptajn Nemo, den legendariske ubådskaptajn. Da Nemo opdager, at Peter og Perle har fundet hans skjulested, “inviterer” han vore venner til at leve resten af deres liv som hans ufrivillige gæster.

Werner Wejp-Olsens Peter og Perle bind 4
Fra “En verdensomsejling under havet”.

Peter og Perle bind 4: Dr. Pnock vender tilbage udkommer 28. april. Tegneserien kan frem til udgivelsesdagen forudbestilles for 249,00 DKK inkl. forsendelse ved at sende en email til pp4@eudor.dk.

Vi sender information vedr. betaling, når vi har bøgerne fra trykkeriet.

Ønsker du at bestille bind 1, 2 og 3 til samtidig levering, er prisen 900,00 DKK – du sparer 96 kr.

En dansk James Bond!

Forlaget Eudor udgiver Werner Wejp-Olsens PETER OG PERLE i samlet udgave. I 1966 debuterede Werner Wejp-Olsen som tegneserieskaber med tegneserien Peter og Perle.

De følgende seks år kunne Jyllands-Postens læsere dagligt følge den lille, fiffige dreng og hans firpotede følgesvends oplevelser på avisens tegneseriesider.

Peter og Perle-tegneserien huskes stadig af mange for dens humor, action og mange James Bond-inspirerede handlingselementer. 1960’erne var en tid med forkærlighed for megalomaniske skurke, der planlagde at overtage verdensherredømmet fra deres baser i udslukte vulkaner og med alt det nyeste indenfor laserkanoner, undervandsbåde og smart elektronik.

Forlaget Eudor udgiver Werner Wejp-Olsens PETER OG PERLE i samlet udgave.

Et samleværk i 6 bind

Nu udgiver Forlaget Eudor for første gang Peter og Perle som seks samlebind. Første bind udkommer 1. oktober og de følgende bind udsendes med et nyt bind hver sjette måned. Værket forventes afsluttet i foråret 2024.

Om Werner Wejp-Olsen

Werner Wejp-Olsen (1938-2018) blev uddannet som journalist, men det var tegneserien, der trak i ham. I 1966 købte Jyllands-Posten hans humoristiske spændingsserie, Peter og Perle, som herefter gik hver dag i avisen, indtil Werner i 1972 efterfulgte Jan Lööf på Politikens populære tegneserie, Felix. Efter seks år sluttede Peter og Perles eventyr, der i alt nåede op på 1.257 daglige striber, 162 søndagssider og 230 sider i albumformat. Sideløbende med Felix søsatte Werner Wejp-Olsen nye tegneserier: Fridolin (1974), Krimi-Quiz (1974) og ikke mindst Momsemor (1977). Werner Wejp-Olsen døde i 2018, men nåede forinden at skrive forord til første bind af Peter og Perle.