fbpx

Højtlæsning for børn: 10 gode læseoplevelser

Højtlæsning for børn - 7 gode læseoplevelser

Højtlæsning for børn: Højtlæsning er en af de hyggeligste og mest stimulerende fornøjelser, man kan have sammen med sit barn. I er sammen om oplevelser, barnet husker resten af sit liv, og bøgernes tekst og billeder stimulerer barnets sprog og fantasi.

KLIK HER og se vores nye efterårs-bogkatalog

Forlaget Eudor udgiver billedbøger til højtlæsning for børn skrevet og illustreret af nogle af Danmarks kendteste og dygtigste forfattere og illustratorer: Sussi Bech, Jan Mogensen, Jon Ranheimsæter, Bente Bech, Lotte Salling, Lene Ewald Hesel, Simon Bang og Frank Madsen.

Højtlæsning for børn: guide til 10 gode læseoplevelser

Denne guide præsenterer dig for nogle gode bøger, du kan læse højt for dit barn, fra det er 2 år, og indtil det når skolealderen og kan læse selv.

Højtlæsning for børn 2-4 år

Bella-Ballade bøgerne

Billedbøgerne om Bella-Ballade præsenterer en tryg og genkendelig hverdag med overkommelige problemer og hyggelige gentagelser. Både børn og voksne kan nikke genkendende de små pudsige hverdagssituationer i Bella-Ballade står op og Bella-Ballade skal i bad og grine ad Bella – og måske også en lille smule ad sig selv.

129,00 kr.
129,00 kr.

Dyrenes ABC

Da Dyrenes ABC udkom i 1998, var den en omgående billedbogs-klassiker. Børnene skulle sammen med deres far og mor gætte, hvilket dyr der hørte sammen med hvilket bogstav. Godt hjulpet på vej af Lene Ewald Hesels finurlige tekster og Simon Bangs flotte, naturalistiske tegninger af dyr. Hvert opslag i denne billedbog er en sproglig og æstetisk nydelse, uanset om man er voksen eller barn.

Billedbøger

Dyrenes ABC

249,00 kr.

Højtlæsning for børn 3-5 år

Den flyvende kuffert

Sussi Bechs billedbog, “Den flyvende kuffert”, er baseret på et eventyr af Hans Christian Andersen fra 1839 – et af eventyrdigterens allerførste. Sussi har illustreret med smukke, orientalske billeder fra 1800-tallets Istanbul. Billedbogen er velegnet til højtlæsning.

Historien: Der var engang en købmandssøn, der arvede en masse penge. Han levede lystigt og fik masser af venner, men til sidst ejede han ikke mere end fire skilling og havde ingen andre klæder end et par tøfler og en gammel slåbrok. »Pak ind!« sagde hans ven og sendte ham en gammel kuffert. Men købmandssønnen havde ikke noget at pakke ind, så satte han sig selv i kufferten. Det var en løjerlig kuffert. Så snart man trykkede på låsen, kunne kufferten flyve. Det gjorde den. Vips! Og så kom han til tyrkernes land.I Tyrkiet går alle rundt i slåbrok og tøfler, og da vor helt er god til at fortælle historier, bliver han hurtigt forlovet med prinsessen.

Ikke på lager
149,00 kr.

Alf vil ha’ et kæledyr NU!

Frank Madsen har skrevet og tegnet en gakket billedbog for børn om drengen Alf, som både børn og forældre vil elske af læse sammen.

Historien: Alf er 5 år. Alf holder enormt meget af dyr. Hver dag spørger Alf sin mor og far, om han ikke nok må få et kæledyr. Til sidst kører mor og far hen for at købe et dyr til Alf. Men Alf vil ikke have en hamster. Alf vil have et vildt dyr!

Snus Mus bøgerne

Herlige billedbøger på 32 sider, som børn fra 3 år vil elske at få læst højt. Snus Mus er verdens største detektiv (synes han selv) og Bente er hans assistent. I Månetyven er hunden Hvalpert sikker på, at Månen er blevet stjålet og i Larven, der blev væk skal Snus finde larven Linda, der tilsyneladende er blevet bortført! Begge sager viser sig dog at have en naturlig forklaring, der gør dit barn lidt klogere på naturens mysterier. Skrevet af Frank Madsen og med fantastisk smukke akvareller af Sussi Bech.

Bonusinfo: Snus Mus blev i 2018 også udgivet i Chile. Her hedder han Olfatón Ratón, og hans assistent hedder Rosita. Frank og Sussi arbejder på to nye billedbøger om Snus Mus, som vi regner med at udgive efteråret 2020. Her skal Snus Mus blandt andet opklare tyveriet af en ost, han har opbevaret for en klient.

Zuccinis dyreorkester

En herlig billedbogsklassiker af Jan Mogensen, som de fleste nok kender fra bøgerne om Bamse og Åh abe!

Maestro Zuccini skal opføre Dyresymfonien i Zoologisk Have, men hans orkester er ude at rejse. I stedet foreslår dyrepasseren, at Zuccini lærer alle dyrene at spille – men hvem i Zuccinis dyreorkester er dygtig nok til at spille den store trompetsolo? En sjov og lærerig historie, hvor barnet lærer lidt om musikkens verden og får en fornemmelse af, hvad det vil sige at være en del af et orkester.

5 killinger

En sød og rørende billedbog af Jan Mogensen om fem killinger, der pludselig må klare sig selv. En god højtlæsningsbog, hvis familien har kat eller tænker på at anskaffe sig én.

Historien: Der var engang en gammel dame, der havde en kat, der fik fem killinger. »Det er alt for mange killinger at passe,« sagde den gamle dame. »Vi sætter dem ud i en kasse på fortovet. Så kan folk tage en killing med hjem, hvis de vil.«

Billedbøger

5 killinger

129,00 kr.

Højtlæsning for børn 4-7 år

Lars og Lone alene hjemme

Kåret som en af Danmarks bedste børnebøger i “Værker i børnelitteraturen” fra 2010 af Kari Sønsthagen og Torben Weinreich.

Da Lars og Lone alene hjemme udkom i 1997, vakte den en del opsigt. En helt igennem politisk ukorrekt billedbog af Jon Ranheimsæter om to børn, som er alene hjemme, mens far er på arbejde (en mor hører vi ikke noget om). De får matador-mix, skumfiduser og cola til morgenmad. De skærer sofaen i stykker med motorsaven – og Lones hånd ryger med, men det klarer Lars med snedkerlim og Gaffa. Inden far kommer hjem, får de sprængt huset i stykker ved at rode med fyret i kælderen. På sidste billede sidder de på burgerbar og Fars kommentar til dagen er: “Nå, men så har I ikke kedet jer.”

Skrevet og illustreret af Jon Ranheimsæter.

Bestil bøgerne i vores webshop

Alle bøgerne kan bestilles i vores webshop.

Tjek også udvalget af e-bøger fra Eudor, der omfatter over 60 titler.