fbpx

En forside bliver til: NOFRET 1 – Flugten fra Babylon

Forsiden på en tegneserie er meget vigtig. Den præsenterer den ukendte historie for læseren og skal give lyst til at åbne tegneserien og allerhelst til at købe den. Derfor kræver forsidetegningen mange overvejelser, både fra tegneren og fra forlaget.

I denne og følgende artikler på Eudors blog vil vi præsentere Sussi Bechs idé-udkast til forsiderne på en række Nofret-album.

Flugten fra Babylon

Vi lægger ud med det allerførste bind i Nofret-serien, “Flugten fra Babylon”, der udkom i 1986.

Allerførst ser vi det idé-udkast, som Sussi og forlaget endte med at vælge: Nofret på flugt ud af vinduet i Babylon. Situationen illustrerer titlen 1:1 og vi får samtidig præsenteret vor heltinde som en handlekraftig kvinde, der tager situationen i egen hånd og flygter fra en tilværelse som slave og tvangsgiftet hustru.

Da albummet blev genoptrykt på dansk i 1991 i forbindelse med udgivelsen i Sverige, fik Nofret på forsiden selskab af sin elsker Hetep, der strækker armene ud for at gribe hende, mens Nofrets rasende, babylonske ægtemand kommer stormende bagfra. Det gav lidt mere drama.

Andre forslag

Her er fire andre idé-skitser med motiver, som Sussi overvejede, inden hun valgte den første:

Den sidste endte som bagsidemotiv på “Flugten fra Babylon”.

Nefer eller Nofret?

På udkastene hedder Nofret stadig “Nefer”, som det var Sussis oprindelig plan, men det satte en gammel, jysk dame, der havde købt navnet, en effektiv stopper for.

Ligesom Sussi havde hun fundet det gamle egyptiske prinsessenavn i Waltharis “Sinhuhe Egypteren”. Hun havde så købt navnet, hvorefter hun forfulgte alle, der brugte navnet – selv firmaet bag Nefa-lygter blev truet med sagsanlæg. Da hun truede forlaget Carlsen med fogedforbud, bad redaktøren og forlagets advokat Sussi finde et andet navn. Derfor hedder Nefer Nofret i dag.

Den færdige forside

Til allersidst viser vi Sussis originaltegning til forsiden (1991-udgaven) og den færdige, farvelagte forside (1986-udgaven).

“Flugten fra Babylon” indgår som en af de tre historier, man kan læse i Nofret – Samlede historier I – i helt nyscannet og restaureret udgave med de RIGTIGE farver. Den kan du bestille i vores webshop.

I ekstramaterialet bag i bogen kan man læse mange flere historier om Sussis arbejde med serien gennem 36 år.

Forudbestil Nofret 13 i signeret udgave!

Til april udgiver vi Nofret bind 13, det sidste bind i serien. Allerede nu kan du forudbestille Nofret bind 13 med signatur + en lille tegning af Sussi ved at sende en e-mail til nofret13@eudor.dk – prisen er 225,00 DKK inkl. forsendelse i DK. Du skal ikke betale endnu. Vi e-mailer info om betaling, når vi har albummene fra trykkeriet.

Ny Nofret 13 af Sussi Bech forside
Lige nu er Sussi Bech i gang med at tegne forsiden på det ny Nofret album, bind 13, som vi udgiver til april.