fbpx

“Runernes verden” i P1 Hjernekassen

Anders Lundt Hansen, Lisbeth Imer og Niels Roland fortæller om runer i P1s Hjernekassen.

Herover: Anders Lundt Hansen, Lisbeth Imer og Niels Roland – holdet bag tegneserien “Runernes verden”, der i dag besøgte P1 Hjernekassen for at snakke om runer, vikinger og tegneserier med Peter Lund Madsen. Foto: Lisbeth Imer.

Runer i din radio – mød holdet bag tegneserien “Runernes verden” i P1 Hjernekassen

Runernes-verden-laeg-i-kurvHoldet bag tegneserien “Runernes verden” besøgte i dag P1s Hjernekassen. Det skete tirsdag den 18. oktober kl. 10:03 – 11:03 med genudsendelse samme aften kl. 20.03 og torsdag den 20. oktober kl. 5.03.

Udsendelsen kan også høres på Hjernekassens website på DR Lyd og streames via diverse apps.

Programmets vært er som altid Peter Lund Madsen, der spørger de tre gæster: “Hvad er runer? Hvem har opfundet runerne? Hvornår brugte man runer? Hvad brugte man runer til? Hvad skrev man runerne på? Hvad står der på Jellingestenen? Hvad siger runerne os i dag?”

LÆS OGSÅ: Verdens første tegneserie om runernes historie

Du kan bestille tegneserien “Runernes verden” i vores webshop, via boghandeler, tegneseriebutikker og museumsshops over hele Danmark. Læs mere her.

Verdens første tegneserie om runernes historie

“Runernes verden” er skrevet af to af Danmarks førende eksperter i Danmarks jernalder og runeskriften, historikeren Anders Lundt Hansen og Nationalmuseets runolog Lisbeth Imer, og tegnet af tegneserieskaberen Niels Roland, der i mange år har formidlet videnskabeligt stof via tegneserier i Weekendavisen og Kristeligt Dagblad.

I programmet fortæller de om runernes opståen i romersk tid, deres anvendelse helt op i kristen middelalder og hvordan det er at formidle runernes historie i tegneserieform.

Andre tegneserier i P1 Hjernekassen

Det er ikke første gang, en af Forlaget Eudors tegneserier har været i P1 Hjernekassen.

I februar 2021 havde Peter Lund Madsen inviteret holdet bag tegneserien “Ørsted – Han satte strøm til verden” i studiet til en snak om elektromagnetisme, naturvidenskab og Danmarks og Københavns historie i Guldalderen, H.C. Ørsteds tid.

LÆS OGSÅ: Holdet bag Ørsted-tegneserien i P1 Hjernekassen

Jens Olaf fortalte lytterne, hvordan tegneserieprojektet kom i gang, og hvorfor H.C. Ørsteds historie er så vigtig og spændende en fortælling, at han syntes, den burde laves som tegneserie. Ingo Milton berettede om, hvordan det var at give sig i kast med en fortælling om H.C. Ørsteds liv og om Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen, mens Sussi fortalte om, hvilke overvejelser, holdet gjorde sig undervejs, når man skulle dramatisere det biografiske stof i tegneserieform.

Programmet kan du høre her.

P1 Hjernekassen Ørsted tegneserie tegneserien