fbpx

Nofret – Samlede historier 1

Nofret metoo sexchikane

Nofret: En pige med ben i næsen

Nofret-I-forside-3D

3. bind af Sussi Bechs Samlede Værker har titlen “Nofret – Samlede historier 1” og indeholder de tre første historier med Nofret, Sussi Bechs danske tegneserieklassiker om en kretensisk prinsesses oplevelser i oldtidens Egypten.

Der er tale om en flot luksusudgave i hardcover, stort format 315 x 235 mm, med ægte forsats, kapitælbånd og bogmærkesnor.

KLIK & BESTIL bogen her!

KLIK & LÆS en smagsprøve

Hardcover
184 sider i farver
23,5 x 31,5 cm
Pris: 425,00 kr.

Oprør mod mændene

“Nofret – Samlede historier 1” indeholder Sussi Bechs tre første Nofret-historier: Flugten fra Babylon, Amons gemalinde og Kætterkongens hof samt 33 siders ekstramateriale, i alt 184 sider.

Nofret er prinsesse fra Kreta. Tiden er ca. 1.350 f.v.t. Hun og søsteren Kiya bortføres af pirater, der sælger hende til slavehandlere i Levanten. Hun bliver tvunget til at gifte sig med en fed, gammel købmand fra Babylon, men det lykkes hende sammen med en ung mand at flygte til Egypten, hvor hun imidlertid svigtes og ender som danserinde på en ussel knejpe. Fast besluttet på aldrig mere at være i lommen på mænd søger hun ind som tjenerinde i Amontemplet. Her lykkes det hende snart at kæmpe sig op i hierakiet ved hjælp af list og dygtig udnyttelse af mændenes svagheder.

Serien om “Nofret” er Sussi Bechs hovedværk og har indbragt hende BØFA-prisen, Ping Prisen, Orla Prisen, Hanne Hansen Prisen og – som den 2. dansker nogensinde – den svenske “Adamsonstatyetten”, som Svenska Serieakademin tildelte hende ved en ceremoni i Stockholm i 2015, da akademiet fyldte 50 år.

LÆS MERE: Sussi Bechs Samlede Værker – Nofret scannes ind påny

Omsider: De rigtige farver efter 30 år!

Med den nye udgivelse vil publikum for første gang  kunne opleve Sussi farvelægning af Flugten fra Babylon, sådan som Sussi oprindeligt havde tænkt sig den. Reproduktionen blev dengang udført temmelig skandaløst af en reproanstalt i Spanien. Vi har genskabt historien ud fra helt nye indscanninger af Sussis originale stregtegninger og farvelægninger.

LÆS MERE: Aida Nur i Fantasks tegneserie podcast

YouTube kan du se os blade gennem bind 3.

33 sider ekstramateriale

Dette bind indeholder desuden 33 siders ekstramateriale, hvor Sussi fortæller, hvordan Nofret-serien blev til, om hendes arbejdsproces og om Nofret, der ikke måtte hedde »Nefer«. Vi får også et par hidtil upublicerede værker fra starten af 1980’erne, bl.a. »Alexandriamysteriet«.

LÆS OGSÅ: Aida Nur i samlet luksusudgave

Flere bind på vej

Udkommer 25. oktober. Til foråret fortsætter vi med 4. bind af Sussi Bechs Samlede Værker, der vil indeholde de 3 næste Nofret-historier. Der udgives et nyt samlebind hver 6. måned til værket er komplet i 2020.

Om Sussi Bech

Sussi Bech

Sussi Bech er født i 1958 i Birkerød. Hun har lavet over 25 tegneseriealbum med “Nofret”, “Aida Nur”, “Dalila den Drevne” og andre figurer – ofte med oldtiden som tema. Hun illustrerer tegneserien “Eks Libris” hver uge i Weekendavisen. Desuden har hun tegnet “Kaj og Andrea”, “Snus Mus” og “Emmy” og skrevet bøgerne om “Aziru” og “På ferie med Emil”.

Website: www.sussibech.dk
Fuld biografi: Klik her.
Download fotoet til højre i høj opløsning ved at klikke på det.

 

Herunder: I »Flugten fra Babylon« bliver Nofret solgt til en slavehandler, der sælger hende videre til en rig babyloner, der vil forære hende til sin bror. I scenen bliver Nofret kynisk værdisat som en en vare på linje med nogle krukker vin. Det er fortalt med lidt satirisk humor, slavehandel virkede som fjern fortid i 1985, men i dag er den afstumpede handel med kvinder desværre igen blevet uhyggeligt aktuel i forbindelse med ISIS og islamisternes utopi om et kalifat, hvor mændene bestemmer alting. Ideen med de to handlende, der først skændes bravt under forhandlingerne, mens de bagefter taler gemytligt under tedrikningen, var en historie, Sussi hørte fra sin søster, der har rejst i Tyrkiet og Syrien. Dengang var det dog kun tæpper, der blev handlet med.

Herunder: Farverne i 1986-udgaven og farverne den nye 2018-udgave.