fbpx

Eudor udgiver Werner Wejp-Olsens PETER OG PERLE

tegneserier tegneserie | Forlaget Eudor udgiver Werner Wejp-Olsens PETER OG PERLE i samlet udgave.

Fra 1966 og seks år frem skrev og tegnede Werner Wejp-Olsen tegneserien Peter og Perle dagligt til Jyllands-Postens læsere. Serien om den lille, fiffige dreng og hans firpotede følgesvend var Werner Wejp-Olsens gennembrud som tegneserieskaber, og huskes stadig af mange for dens humor, action og mange James Bond-inspirerede handlingselementer. 1960’erne var en tid med megalomaniske skurke, der planlagde at overtage verdensherredømmet fra deres baser i udslukte vulkaner og med det nyeste indenfor laserkanoner, undervandsbåde og smart elektronik.

Nu udgiver Forlaget Eudor for første gang Werner Wejp-Olsens Peter og Perle som seks samlebind.

KLIK & BESTIL tegneserien her!

Første bind, Peter og Perle 1: De små dukker udkommer 1. oktober. De følgende bind udsendes med et nyt bind hver sjette måned. Værket forventes afsluttet i foråret 2024.

Forudbestil 1. bind nu med fri, tidlig levering!

Forlaget Eudor udgiver Werner Wejp-Olsens PETER OG PERLE i samlet udgave.

Du kan forudbestille 1. bind af Peter og Perle allerede nu ved at sende en e-mail til pp@eudor.dk med dit navn, adresse og mobilnummer. Så kontakter vi dig vedr. betaling og levering, når vi har bøgerne fra trykkeriet. Prisen er 249,00 DKK inkl. moms og forsendelse til en adresse i Danmark. Bor du i udlandet, er prisen 300,00 DKK inkl. forsendelse. Vi kontakter dig derefter, hver gang der er et nyt bind i serien.

Et uventet gennembrud

Udgivelsen har været under planlægning i over tre år, og Werner Wejp-Olsen nåede selv inden sin død i 2018 at scanne indholdet og skrive forord til første bind. Her fortæller han selv om, hvordan han i begyndelsen af 1960’erne havde succes som gag cartoonist (Werner afskyede ordet “vittighedstegner”), men altid havde drømt om at lave tegneserier. Det var dog ikke så nemt:

“Tegneserie-genren lå og lurede i baghovedet og ventede på at blive aktiveret ved en passende lejlighed. Og tænk, den kom fra et totalt uventet sted.

Et svensk tegneserieforlag – jeg tror, det var det hedengangne Semic Press – var så letsindig at udskrive en skandinavisk tegneseriekonkurrence i begyndelsen af 1960’erne. I min ungdommelige naivitet sendte jeg hele tre forslag afsted. Ingen af dem vandt selvfølgelig, men om ikke andet så lærte det mig, at kvantitet ikke skal forveksles med kvalitet.”

En af de tre serier hed “Jesper på Eventyr” og handlede om en lille dreng og hans hund:

“Med min naivitet intakt sendte jeg straks mine tre bud videre til PIB, Pressens Illustrations Bureau, og tænk – her var der bid. Ham der ”Jesper på Eventyr” kunne måske eventuelt sådan set udvikles til noget salgsbart. Jeg blev inviteret til frokost på Hotel Østerport (datidens beskedne svar på NOMA) med PIBs redaktør Jørgen Sonnergaard og redaktionschef Asger Nørgaard Larsen fra Jylland-Posten. Jeg var ved at kløjes i rejecocktailen, da Hr. Nørgaard Larsen fortalte, at man gerne ville have ”Peter & Perle” (som serien nu blev døbt) som fast tegneserie i Jyllands-Posten ikke bare om søndagen, men hver dag året rundt.”

Peters sidekick opkaldt efter biokemiker på H. C. Ørsteds-Instituttet

“Inspireret dels af Tintin, dels af James Bond, som lige var blevet det store hit i 1960’erne, blev resultatet en humoristisk spændingsserie med 10-årige Peter og hans hund Perle, der klarer alverdens skurke og forbrydere, ikke mindst overskurken, den skumle Baron Hugo von Kopfnagel i selskab med super-agenten med de eksotiske navn Uffe Anthoni. (opkaldt efter en af mine gode venner, der jobbede som biokemiker på H. C. Ørsteds-Instituttet). Blandt andet fik jeg lanceret agent Uffe’s Morris Mascot som en superbil, der kunne operere både til lands, til vands og i luften og som fik 007’s Aston Martin til at ligne en ubehjælpsom sæbekassebil.”

Forlaget Eudor udgiver Werner Wejp-Olsens PETER OG PERLE i samlet udgave.

1.257 dagstrips og 392 søndagssider

Samleværket med Werner Wejp-Olsens Peter og Perle kommer til at bestå af fire bind i format 200 x 240 mm og to bind i højformat, der vil rumme de i alt 1.257 dagstrips, 162 søndagssider i tværformat og 230 søndagssider i højformat. Udstyret bliver softcover med flaps, limbundet med syet ryg.

Bind 1 bliver på 160 sider og indeholder de tre første hverdags-episoder “Skattejagten”, “De små dukker” og “Operation Dryp-Dryp” samt de to første søndags-episoder “Robin Hood” og “Buffalo Bill“.

Oversigt over serien:

Daglige striber (14 historier)

Skattejagten 100 strips
De Små Dukker 104 strips
Operation Dryp-Dryp 108 strips
Casino-mysteriet 96 strips
Det Føreløse fly 105 strips
Atlantis 72 strips
Havuhyret 93 strips
Luftbilen 105 strips
Dick Danger 78 strips
Tante Maggy 102 strips
Den Forsvundne Statskasse 75 strips
Dr. Pnock vender tilbage 63 strips
Syvstjernen 84 strips
Sydpolen 72 strips

Søndagssider i bredformat (11 historier)

Robin Hood 13 sider
Buffalo Bill 19 sider
De Tre Musketerer 17 sider
Sherlock Holmes 20 sider
Skatteøen 20 sider
Natman 12 sider
Davy Crockett 20 sider
Laredo 20 sider
Billy the Goat 21 sider
En Verdensomsejling under Havet 20 sider
UFO 32 sider

Søndagssider i højformat (6 historier)

Loch Ness Uhyret 48 sider
Dr. Seven 46 sider
Manden fra det Ydre Rum 33 sider
Major Potwell’s Erindringer 32 sider
Den Geniale Opfinder 19 sider
Den Mystiske Have 20 sider