fbpx

Preview: Peter og Perle bind 3 udkommer 14. oktober

tegneserier tegneserie | Peter og Perle 2: Sherlock Holmes af Werner Wejp-Olsen WOW tegneserier tegneserie | Peter og Perle 1: De små dukker Eudor fortsætter den samlede genudgivelse af Werner Wejp-Olsens klassiske børnetegneserie, “Peter og Perle”. Vi er nu nået til tredje bind og er dermed halvvejs. Værket bliver i alt på seks bind.

“Peter og Perle” bind 3 har titlen “Skatteøen”, og det indeholder fire dagstrip-historier og tre søndagsside-episoder. Her får du en lille forsmag på de spændende eventyr i selskab med Peter og Perle, der venter dig, hvis du køber tegneserien:

børnetegneserie Peter og Perle Werner Wejp-Olsen
Fra “Havuhyret”.

I “Havuhyret” er Peter, Perle og agenten Uffe Antoni blevet sendt på krydstogt under hemmelig identitet, officielt for at drive den af, slikke solskin på dækket og spille på casino, men dybt nede i lastrum B gemmer sig en stor kasse med et tophemmeligt regeringsprojekt, som vore venner skal passe på. Men lyssky typer er selvfølgelig på sporet af hemmeligheden.

børnetegneserie Peter og Perle Werner Wejp-Olsen
Fra “Luftbilen”.

I “Luftbilen” bliver Peter og Perle ansat som stik-i-rend-drenge for mesterdetektiven Jerome T. Potwell, der snart bliver opsøgt af en ny kunde, professor Rumpelmeyer, der har gjort en revolutionerende opfindelse. Men han har desperat brug for vore venners hjælp, og beder dem komme ud til sit hus på Granitbjerget for en nærmere drøftelse af sagen.

børnetegneserie Peter og Perle Werner Wejp-Olsen
Fra “Dick Danger”.

I “Dick Danger” beder hustruen til den berømte klavervirtuos Franz Gibson om hjælp til at finde sin mand, som er forsvundet under mystiske omstændigheder. Det eneste livstegn er et humørkort med en ko, som hun har modtaget med morgenposten. Netop som hun har sat Dick Danger ind i sagen, bliver hun selv bortført af skumle typer.

børnetegneserie Peter og Perle Werner Wejp-Olsen
Fra “Tante Maggy”.

I “Tante Maggy” deltager Peter og Perle sammen med den ekscentriske millionøse Tante Maggy i et veteranbilsvæddeløb Jorden rundt. Inden løbet opsøges de af Ivan Spitnov fra Rutaniens ambassade, der tilbyder Maggie en fyrstelig sum for hendes Rolls Royce. Maggie afslår hånligt, men Spitnov giver ikke op så let. Det viser sig da også, at bilen har en fortid som personligt køretøj for Kong Alonzo II, der for nylig blev styrtet ved et militærkup. Da de deltagende biler kører ind i Rutanien, tager historien en uventet drejning.

børnetegneserie Peter og Perle Werner Wejp-Olsen
Fra “Skatteøen”.

I “Skatteøen” bliver Peter og Perle inviteret om bord på det gode skib “Hispaniola”, efter at de har reddet skibets kaptajn fra en glubsk haj. Om bord er dr. Livesey og godsejer Trelawny, der har fundet et gammelt skattekort. Men Peter opdager snart, at Hispaniolas besætning har lagt skumle planer for, hvad der skal ske med skatten – og med kaptajnen, Peter og Perle!

børnetegneserie Peter og Perle Werner Wejp-Olsen
Fra “Natman”.

Peter og perle bliver ansat som hjælpere for superhelten Natman. Hans sædvanlige sidekick, Bobby, er nemlig kommet på efterskole. Snart bliver de kastet ud i kamp mod en superskurk, der sender det ene uhyre efter det andet mod vore venner i håb om at gøre en ende på Natmans karriere.

børnetegneserie Peter og Perle Werner Wejp-Olsen
Fra “Davy Crockett”.

I den sidste historie hjælper Peter og Perle Davy Crockett, der bor på en ø og føler, at ukendte kræfter forsøger at skræmme ham bort. I første omgang er de lokale indianere meget nærgående, men også andre og mere lyssky typer opholder sig i området. Er der en sammenhæng?

Peter og Perle bind 3: Skatteøen udkommer 14. oktober. Tegneserien kan frem til udgivelsesdagen forudbestilles for 250,00 DKK inkl. forsendelse ved at sende en email til post@eudor.dk.

Vi sender information vedr. betaling, når vi har bøgerne fra trykkeriet.

Ønsker du at bestille bind 1 og 2 til samtidig levering, er prisen 700,00 DKK – du sparer 47 kr. + forsendelse.

En dansk James Bond!

Forlaget Eudor udgiver Werner Wejp-Olsens PETER OG PERLE i samlet udgave. I 1966 debuterede Werner Wejp-Olsen som tegneserieskaber med tegneserien Peter og Perle.

De følgende seks år kunne Jyllands-Postens læsere dagligt følge den lille, fiffige dreng og hans firpotede følgesvends oplevelser på avisens tegneseriesider.

Peter og Perle-tegneserien huskes stadig af mange for dens humor, action og mange James Bond-inspirerede handlingselementer. 1960’erne var en tid med forkærlighed for megalomaniske skurke, der planlagde at overtage verdensherredømmet fra deres baser i udslukte vulkaner og med alt det nyeste indenfor laserkanoner, undervandsbåde og smart elektronik.

Forlaget Eudor udgiver Werner Wejp-Olsens PETER OG PERLE i samlet udgave.

Et samleværk i 6 bind

Nu udgiver Forlaget Eudor for første gang Peter og Perle som seks samlebind. Første bind udkommer 1. oktober og de følgende bind udsendes med et nyt bind hver sjette måned. Værket forventes afsluttet i foråret 2024.

Om Werner Wejp-Olsen

Werner Wejp-Olsen (1938-2018) blev uddannet som journalist, men det var tegneserien, der trak i ham. I 1966 købte Jyllands-Posten hans humoristiske spændingsserie, Peter og Perle, som herefter gik hver dag i avisen, indtil Werner i 1972 efterfulgte Jan Lööf på Politikens populære tegneserie, Felix. Efter seks år sluttede Peter og Perles eventyr, der i alt nåede op på 1.257 daglige striber, 162 søndagssider og 230 sider i albumformat. Sideløbende med Felix søsatte Werner Wejp-Olsen nye tegneserier: Fridolin (1974), Krimi-Quiz (1974) og ikke mindst Momsemor (1977). Werner Wejp-Olsen døde i 2018, men nåede forinden at skrive forord til første bind af Peter og Perle.