fbpx

Ny Eks Libris: Dr. Lidegaard og Mr. Hyde

Tegneserie Eks Libris Dr. Lidegaard og Mr. Hyde “Dr. Lidegaard og Mr. Hyde” er titlen på det seneste bind af satiriske tegneseriestriber fra duoen Frank Madsen og Sussi Bech. Eks Libris er kendt fra Weekendavisens ugentlige bogtillæg.

Dette bind rummer det seneste års striber. Titlen refererer til Bo Lidegaards seneste bog, hvor historikeren og den tidligere chefredaktør rettede en sønderlemmende kritik af den udenrigspolitik, statsminister Anders Fogh førte i nullerne på anbefaling af bl.a. udenrigspolitisk rådgiver Bo Lidegaard. I samme stribe møder vi også statsminister-Fogh, NATO-Fogh, statsminister-Lars og Privat-Lars.

Regeringens udflytningsplan: Værre end KZ-lejrenes gaskamre?

Eks Libris stiller også skarpt på andre debatter og spørgsmål, der har optaget danskerne det seneste år:

  • Vil det nogensinde lykkes livsstilseksperten Svend Branddam, forfatter til “Giv Slip”, at slappe af og få tid til sin familie indimellem alle debatbøgerne, foredragene og interviewaftalerne?
  • Hvad er egentlig værst? At leve sammen med en forfatter, der hænger fast i overspringshandlinger? Eller at leve sammen med en, der ikke gør det? Finn Sysholms hustru har måske svaret.
  • Hvordan adskiller Sørine Gotfredsens nye bog sig fra de seneste værker af Thomas Piketty, Hillary Rodham Clinton og Ritt Bjerregaard?
  • Er bollerum virkelig løsningen på bibliotekernes krise eller er det blot endnu et tilfælde, hvor politikerne forveksler egne behov med borgernes?
  • Hvad er værst? Pol Pots regime, Maos kulturrevolution, KZ-lejrenes gaskamre eller regeringens udflytningsplan? Forfatteren Zenia Nyker sætter tingene i deres rette perspektiv.

Zenia Nykers forunderlige rejse gennem Sverige

Som sædvanlig rundes der af med årets sommertema, i år seks striber med “Zenia Nykers forunderlige rejse gennem Sverige”, hvor forfatteren Zenia Nyker på opdrag af sit svenske forlag forlader den danske pøl af intolerance og som en anden Nils Holgersen rejser gennem det humanistiske Sverige – et land, hun ofte har udtalt, at hun foretrækker frem for sit eget.

“Kun klimaet, mine fans og prisen på champagne forhindrer mig i at flytte!” forklarer hun, inden hun på ryggen af en gås opsøger folkhemmets frisind og fællesskab for at undersøge, hvorfor Sverige er sådan en succes.

LÆS OGSÅ: Eks Libris: De 5 forfatterråd og overspringshandlingerne

Om seriens forfatter og tegner

Frank MadsenFrank Bruun Madsen er født i 1962 i Kalundborg. I 2016, 2017 og 2018 nomineret til Claus Deleuran-prisen i kategorien ”Bedste danske tegneserieforfatter” for sit arbejde på tegneserien “Eks Libris” i Weekendavisen. Prisen gik til dygtigere kollegaer, så Frank bryster sig nu af titlen som Danmarks næstbedste tegneserieforfatter. Tildelt Hanne Hansen Prisen i 2017.

Han har desuden begået tegneserien om “Kurt Dunder”, kultklassikeren “Mis med de Store Kugler” samt skrevet bøgerne “Søren tror ikke på bøhmænd”, ”Snus Mus” og ”Gustav og Raketbroderskabet”.

Kontakt for interview: post@frankmadsen.dk – Mobil 30704714
Download fotoet til højre i høj opløsning ved at klikke på det.

Sussi Bech Sussi Bech er født i 1958 i Birkerød. Hun har lavet over 20 tegneseriealbum med “Nofret”, “Aida Nur”, “Dalila den Drevne” og andre figurer – ofte med oldtiden som tema. Hun illustrerer tegneserien “Eks Libris” hver uge i Weekendavisen. Desuden har hun tegnet “Kaj og Andrea”, “Snus Mus” og “Emmy” og skrevet bøgerne om “Aziru” og “På ferie med Emil”.

Sussi har modtaget bl.a. BØFA-prisen, Ping-prisen, Hanne Hansen Prisen og i 2015 den svenske Adamsonstatyetten, der blev uddelt ved Svenska Serieakademins 50 års jubilæumsfest i Stockholm.

Website: www.sussibech.dk – fuld biografi: Klik her.
Kontakt for interview: post@sussibech.dk – Mobil 20487635
Download fotoet til højre i høj opløsning ved at klikke på det.