fbpx

Eudor holder priserne i ro

Der er meget snak om stigende priser og inflation lige nu. Statsministeren taler om det. Supermarkederne taler om det – og hæver priserne. Og nogle af vores kollegaer har også været ude og melde om højere priser på tegneserier.

Men på Eudor har vi besluttet ikke at hæve priserne i 2022.

Højere udgifter over hele linjen

Der kunne ellers være grunde nok til det: Trykkerierne tager højere priser end i 2021, i et enkelt tilfælde fik vi et tilbud, hvor trykprisen lå 1 Euro højere, end vi havde givet et halvt år tidligere for det dobbelte oplag hos samme trykkeri. Det betød, at vi måtte vælge et andet trykkeri og skifte papirtype. I andre tilfælde er trykkeriernes priser 5-10% højere end tidligere, og oveni er der længere produktionstid og problemer med at skaffe bestemte papirkvaliteter.

DBK har varslet en ny prisstruktur fra august, der bl.a. betyder, at gebyret for at have en titel registreret i Bogportalen (det it-system, boghandlerne bestiller igennem) stiger med over 300%.

Emballage er steget næsten 10% i pris det seneste år og fragtpriserne har også fået et nøk opad.

Standleje på festivaler er heller ikke blevet billigere.

Priser i ro hele 2022

Så alt i alt er det forståeligt, hvis forlagene føler sig fristet til at sende prisstigningen videre til kunderne. Problemet er bare, at vores kunder også oplever stigende priser på dagligvarer, gas og el.

Så derfor har har vi altså besluttet at holde priserne på vores bøger og tegneserier i ro i hele 2022.

Gør et kup på Copenhagen Comics

På weekendens Copenhagen Comics kan du endda få mange af vores udgivelser billigere end du plejer, så kig forbi Øksnehallen 28. og 29. maj og gør et godt køb – og få en snak med vores tegnere imens!

Det sidste koster i hvert fald ikke noget.