fbpx

Bente Bech og Sussi Syvsovermus som e-bog

Sussi Syvsovermus - Bente Bech og Ingo Milton

Sussi Syvsovermus som e-bog

Forlaget Eudor har i 2017 udgivet en snes e-bøger. En af dem, vi er rigtig glade for, er billedbogen “Sussi Syvsovermus” af Bente Bech (illustrationer) og Ingo Milton (historie).

“Sussi Syvsovermus” handler om en lille mus, der bliver gjort hjemløs af en spætte og derefter må så gruelig meget igennem, før den finder et nyt sted at sove. I denne lille artikel vil vi fokusere på bogens illustrator, Bente Bech.

Bente Bech og forkærligheden for mus

Bente Bech er uddannet på Danmarks Designskole på linjen for tegning og grafik. Gennem årene har hun tegnet en masse sangbøger for Danmarks Radio, Carlsen og senest Forlaget Alvilda. Mange af dem med pop-up-effekter udtænkt med en fantasi og i en kvalitet, der ellers er en sjældenhed på det danske marked. Arbejdet med pop-up- og sangbøger fortalte hun om i et interview for nogle år siden.

Hendes første billedbog, “Duften i luften”, udkom allerede i 1990. Den handlede også om en mus og var fortalt helt uden ord. Læseren fulgte en mus, der jagtede den dejligste duft over stok og sten, fra side til side – helt hjem til musereden, hvor man fik at vide, hvor duften kom fra.

Bogen var en stor succes og udkom i 1992 på engelsk fra forlaget Gareth Stevens i USA. Her fik den titlen “Hot on the Scent”.

Sussi Syvsovermus er en billedbog i samme genre: Ordløs, med masser af mus og illustreret med Bentes lækre akvareltegninger, som er resultatet af klassisk håndværk med akvarelpapir og pensel i kunstnerboligen i Birkerød.

Klassisk håndværk

“… man bliver glad af hendes streg, der altid er præcis og uden uldne kanter. Hun ka’ sit håndværk. Det er dejligt at gå på jagt i Bente Bechs billeder, som indeholder et væld af detaljer,” som Carsten Berthelsen skriver på Forfatterweb.

“Jeg arbejder stadig på papir og maler oftest med akvarel. Jeg starter med at tegne skitser på gennemsigtigt papir med blyant, indtil jeg er tilfreds. Så går jeg over på lysbordet og tegner tegningen op med flydende tusch, som tørrer og derefter ikke længere er vandopløselig. Det er forskellen på tusch og blæk. Til sidst maler jeg farverne på,” udtalte Bente Bech i en artikel på ophavsretsorganisationen VISDA’s webportal tidligere i år.

Prisbelønnede billedbøger

Bente Bechs arbejde med billedbogen er gennem årene blevet belønnet med flere priser: I 1997 modtog hun Kulturministeriets Illustratorpris (for tegningerne til “Sjuskedukken”, skrevet af Thomas Winding) og i 2001 Forlaget Carlsens Fortællefantordenen (for tegningerne til Prinsen af Pæremosen, skrevet af Bodil El Jørgensen).

 

Sussi Syvsovermus - Bente Bech og Ingo Milton
To opslag fra “Sussi Syvsovermus” © Bente Bech og Ingo Milton. Udgivet som e-bog på Forlaget Eudor.
[sg_popup id=4]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.