fbpx

“Helan går!” – Eks Libris bind 8 på vej

Eks Libris bind 8 er på vej

1. juni startede tegneserien Eks Libris sit årlige sommertema, hvor Weekendavisens læsere følger en af seriens faste hovedpersoner gennem 4-5 uger. Figuren, vi følger, er ofte på en rejse eller et ferieophold – akkurat som avisens læsere må formodes at være.

Sommertemaer siden 2012

Sidste år var redaktørerne Annika og Lise taget på selvbestaltet, litterær luksusferie med forlagets kreditkort. Året før prøvede Finn Sysholm at finde ro til at skrive sin bog færdig. I 2015 forsøgte Zenia Nyker at genoplive Kulturradikalismen sammen med Doktor Frankenstein, assistenten Igor og Georg Metz. I 2014 rejste kulturminister Marianne Jelved land og rige rundt for at dele millioner ud til sit politiske bagland. I 2013 fulgte vi Biker Bjarne Jr. under hans ophold på den nyoprettede tegneserieuddannelse i Viborg. Og i 2012 forsøgte Sune Lynder at få finansieret sin sommerferie af forlaget ved at tilbyde at skrive en bog om valgkampen i USA: Han endte dog med at passe sine forældre i sommerhuset på Bornholm, men rapporterede stadig tilbage om valgkampen i bedste gonzo-stil.

LÆS OGSÅ: Eks Libris og Frank Madsen nomineret til Claus Deleuran-prisen

Zenia Nykers forunderlige rejse gennem Sverige

I år er det forfatterinden og ståårytelleren Zenia Nyker, der af sin svenske forlægger får til opgave at rejse gennem Sverige og som en anden Selma Lagerlöf berette om vort svenske broderland: “De har så ofte sagt, at De foretrækker vort land fremfor Deres eget,” som forlæggeren forklarer.

Ny Eks Libris-bog til september

Årets sommertema betyder samtidig, at det snart er tid for et nyt bind af Eks Libris, idet der så er gået 52 uger siden bind 7, “Bob Dylan svarer ikke!”, udkom. Her på redaktionen er vi så små ved at overveje titel og forsidemotiv på bind 8. Udgivelsen er planlagt til 3. september, akkurat i tide til Bogforum i Bella Center (26.-28. oktober) og tegneseriefestivalen Art Bubble, der i år afholdes i Aarhus i DOKK1 weekenden 22.-23. september.

LÆS OGSÅ: De 5 forfatterråd og overspringshandlingerne

Indholdet i bind 8

Bind 8 vil udover “Zenia Nykers forunderlige rejse gennem Sverige” indeholde striber, hvor Frank begår seppuku, Biker Bjarne Jr. får læst højt af Den lille Prins, Carsten Jensen er sur, Bo Lidegaard er uenig med sig selv om Irak-krigen og Muhammedkrisen, Finn Sysholm forhandler overenskomst med sig selv, Besættelsen beskrives som eventyret om de 3 små grise og Sune Lynder hader stegt flæsk. Så glæd dig til 3. september – og tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil have besked, når Eks Libris bind 8 kan bestilles.

 

Eks Libris 8 byder bl.a. på Zenia Nykers forunderlige rejse gennem Sverige

Eks Libris

Frank Madsens og Sussi Bechs satiriske tegneserie fra Weekendavisens bogtillæg. Hvert bind rummer et års striber, 52 mere eller mindre vanvittige tegneserieskildringer af litteraturens muntre verden. En oplagt gaveidé.