fbpx

Werner Wejp-Olsens PETER OG PERLE – en dansk tegneserieklassiker i samlet udgave!

tegneserier tegneserie | Peter og Perle 1: De små dukker

En dansk James Bond!

Forlaget Eudor udgiver Werner Wejp-Olsens PETER OG PERLE i samlet udgave.I 1966 debuterede Werner Wejp-Olsen som tegneserieskaber med tegneserien Peter og Perle.

De følgende seks år kunne Jyllands-Postens læsere dagligt følge den lille, fiffige dreng og hans firpotede følgesvends oplevelser på avisens tegneseriesider.

Peter og Perle-tegneserien huskes stadig af mange for dens humor, action og mange James Bond-inspirerede handlingselementer. 1960’erne var en tid med forkærlighed for megalomaniske skurke, der planlagde at overtage verdensherredømmet fra deres baser i udslukte vulkaner og med alt det nyeste indenfor laserkanoner, undervandsbåde og smart elektronik.

160 sider, 240 x 200 mm, softcover m/ flaps, DKK 249,00
Udkommer 1. oktober 2021

  • Download forsiden i høj opløsning. Kan frit anvendes i forbindelse med omtale af udgivelsen.
  • Download 2 sider i høj opløsning. Kan frit anvendes i forbindelse med omtale af udgivelsen.

Forlaget Eudor udgiver Werner Wejp-Olsens PETER OG PERLE i samlet udgave.

Et samleværk i 6 bind

Nu udgiver Forlaget Eudor for første gang Peter og Perle som seks samlebind. Første bind udkommer 1. oktober og de følgende bind udsendes med et nyt bind hver sjette måned. Værket forventes afsluttet i foråret 2024.

Om Werner Wejp-Olsen

Werner Wejp-Olsen (1938-2018) blev uddannet som journalist, men det var tegneserien, der trak i ham. I 1966 købte Jyllands-Posten hans humoristiske spændingsserie, Peter og Perle, som herefter gik hver dag i avisen, indtil Werner i 1972 efterfulgte Jan Lööf på Politikens populære tegneserie, Felix. Efter seks år sluttede Peter og Perles eventyr, der i alt nåede op på 1.257 daglige striber, 162 søndagssider og 230 sider i albumformat. Sideløbende med Felix søsatte Werner Wejp-Olsen nye tegneserier: Fridolin (1974), Krimi-Quiz (1974) og ikke mindst Momsemor (1977). Werner Wejp-Olsen døde i 2018, men nåede forinden at skrive forord til første bind af Peter og Perle.

Snigpremiere på Art Bubble

NB! PETER OG PERLE 1 kan ekstraordinært købes på Forlaget Eudor stand på tegneseriefestivalen ART BUBBLE, der afholdes i DOKK1 i Aarhus weekenden 18.-19. september!