fbpx

Interview med Frank Bruun Madsen

Frank Bruun Madsen interviewes til bogbloggen Eva Luvia – reviews and literature

Bogbloggeren Eva Lucia har interviewet forfatteren og tegneren Frank Bruun Madsen til sin blog Eva Lucia – reviews & literature. Eva er cand. mag. i engelsk og litteraturvidenskab og har siden 2015 holdt foredrag og blogget om ny dansk litteratur, hvor bl.a. Young Adult-genren har hendes kærlighed.

Snus Mus

I interviewet fortæller Frank om sine billedbøger, Snus Mus og Søren tror ikke på bøhmænd, som han har skrevet, og som Sussi Bech har illustreret. “Snus Mus” blev tidligere i år udgivet i Chile af forlaget Ededé.

“Snus Mus er – i hvert fald i egen indbildning – verdens største detektiv og har kontor “under et æbletræ i en have lige i nærheden af, hvor du bor,” som der står i den første bog. Faktisk er Snus lidt af en opblæst blærerøv, der har svært ved at lytte til andre, men heldigvis har han sin trofaste sekretær, Bente, til at holde jordforbindelsen og hjælpe med opklaringen,” forklarer Frank.

Gustav og Raketbroderskabet

Frank fortæller også om hans og Sussis 9 bind lange science-fiction-serie for børn, Gustav og Raketbroderskabet, som afsluttes med udgivelsen af sidste bind i 2019:

“Jeg kan godt lide at lave historier for børn, men jeg synes, fantasy er så overrendt et emne, at jeg fik lyst til at gå i den anden grøft og skrive noget om børns hverdag, rumfart og science fiction.”

Eks Libris

Om arbejdet med tegneserien Eks Libris til Weekendavisens ugentlige bogtillæg fortæller Frank:

“Her trækker jeg på mine egne erfaringer om bogbranchen gennem 35 år, og så er artikler om problemer i branchen, slagsmål mellem forfattere osv. altid god inspiration.”

Klik her og læs hele interviewet.

Bøger af Frank Madsen fra Forlaget Eudor:

Søren tror ikke på bøhmænd (e-bog)
Sørens far er ingeniør. Sørens far tror ikke på bøhmænd. Det gør ingeniører af princip ikke. Søren er 6 år og tror af prins Ib heller ikke på bøhmænd. En dag skal Sørens far bygge en raketaffyringsrampe på Lofoten, og Søren skal sove hos farmor og farfar. »Vi har så forfærdeligt med bøhmænd i år! Det må være det kolde vejr, der får dem til at trække indenfor i varmen!« »Jeg tror ikke på bøhmænd!« sagde Søren og hævede venstre øjenbryn. Men snart møder Søren – og læserne – Manden i Støvsugeren, Pruttekongen, Bestikblanderen, Småkagetyven, Den grønne Mælkemand, Sokketrolden og Ostehuleren. En sjov og underfundig billedbog af Frank Madsen og Sussi Bech om Sørens vaklen mellem overtro og fornuft. Højtlæsningsbog for børn fra 4 år.

Gustav og Raketbroderskabet
Gustav og Raketbroderskabet har en plan: De vil sende et barn fra Grødby ud i verdensrummet. Men en nat kommer verdensrummet til Grødby:Et meteor styrter bag Sønderskoven, uhyggelige fremmede flytter ind overfor Gustavs hus og en ny pige starter i hans klasse. Et tilfælde? Eller…
Serien om Gustav består af i alt 9 bind, der hver rummer 64 sider sjov, spænding, uhygge og fede tegninger! Perfekt til højtlæsning eller selvlæsning for børn i alderen 9-12 år.

Kurt Dunder og Den månesyge mumie er et 36 siders album, der indeholder tre tegneserieeventyr med Kurt, Bill og aben Attila.
I historien “Kald mig IshmaDunder!” er vore venner er på fisketur ved Nova Scotia, da de mødes af en stime laks i panisk flugt fra hvalen Moby Dick. Skrevet af Peter Becher og tegnet af Frank Madsen.
I “Den månesyge mumie” bliver Kurt ringet op midt om natten af inspektøren fra Etnografisk Museum: Kong Seti II’s mumie har igen forsøgt at stikke af! Skrevet af Ingo Milton, layoutet af Frank Madsen og tegnet af Sussi Bech.
Den sidste historie, “Kurt Dunder & naziguldet”, foregår i Goslar i tyske Harzen. Over en god frokost fortæller Kurt sin ven Bill om nazisternes guldskat, som Himmlers organisation Ahnenerbe skulle have skjult på egnen i 2. verdenskrigs sidste dage. Snart tager begivenhederne fart. En 24 siders marathon-tegneserie skrevet og tegnet på 24 timer af Frank Madsen.

Også Kurt Dunder i Afrika er udkommet som e-bog fra Forlaget Eudor.
Den verdensberømte videnskabsmand og opdagelsesrejsende Kurt Dunder bliver en aften opsøgt af rejsebogsforfatteren Jørgen Birk. Han fortæller Kurt en utrolig historie.Jørgen Birk har fundet de forsvundne optegnelser fra David Livingstones sidste, tragiske ekspedition i 1871.
De beviser intet mindre end eksistensen af Polo-folket, et mongolsk folk af kæmper, der ifølge sagnet skulle leve dybt inde i Afrikas mørke indre.
Kurt Dunder har ikke megen tillid til Birks opdagelse, men kommer på andre tanker, da Jørgen Birk pludselig bliver bortført.
Sammen med vennen Bill Milton og Birks chimpanse Attila drager han til Afrika for at befri Birk og finde Polo-folket…
Kurt Dunder in Africa kan også købes i engelsk oversættelse fra Amazon i printudgave og som e-bog til Kindle.

Eks Libris 7: Bob Dylan svarer ikke.

Tegneserien Eks Libris er Frank og Sussis ugentlige bidrag til Weekendavisen Bøger. Forlaget Eudor har foreløbig udgivet 8 samlinger, der hver indeholder 52 striber. Med udgangspunkt i litteraturens lille verden stiller tegnerne Frank Madsen og Sussi Bech satirisk skarpt på de debatter og emner, der har optaget danskerne det seneste år.
Frank Madsen modtog Hanne Hansen Prisen i 2016 og har de seneste 3 år været nomineret til Claus Deleuran Prisen i kategorien “Bedste danske tegneserieforfatter”.