Eks Libris 8: Dr. Lidegaard og Mr. Hyde

149,50 DKK

Bestil den 8. samling af tegneserien Eks Libris og modtag den med posten i løbet af få dage!

52 striber fra den satiriske tegneserie EKS LIBRIS. Med udgangspunkt i litteraturens verden stiller tegnerne Frank Madsen og Sussi Bech skarpt på de debatter og spørgsmål, der har optaget danskerne det seneste år:

– Hvem var egentlig rådgiver for Anders Fogh, da Danmarks udenrigspolitik endte i katastrofe i starten af nullerne?
– Vil det nogensinde lykkes livsstilseksperten Svend Branddam, forfatter til “Giv Slip”, at slappe af og få tid til sin familie indimellem alle debatbøgerne, foredragene og interviewaftalerne?
– Hvad er egentlig værst? At leve sammen med en forfatter, der hænger fast i overspringshandlinger? Eller at leve sammen med en, der ikke gør det? Finn Sysholms hustru har måske svaret.
– Hvordan adskiller Sørine Gotfredsens nye bog sig fra de seneste værker af Thomas Piketty, Hillary Rodham Clinton og Ritt Bjerregaard?
– Er bollerum virkelig løsningen på bibliotekernes krise eller er det blot endnu et tilfælde, hvor politikerne forveksler egne behov med borgernes?
– Hvad er værst? Pol Pots regime, Maos kulturrevolution, KZ-lejrenes gaskamre eller regeringens udflytningsplan? Forfatteren Zenia Nyker sætter tingene i deres rette perspektiv.

Som sædvanlig rundes bogen af med årets sommertema, i år “Zenia Nykers forunderlige rejse gennem Sverige”, hvor Zenia Nyker på opdrag af sit svenske forlag forlader den danske pøl af intolerance og som en anden Nils Holgersen rejser gennem det humanistiske Sverige – et land, hun ofte har udtalt, at hun foretrækker frem for sit eget. “Kun klimaet, mine fans og prisen på champagne forhindrer mig i at flytte!” forklarer hun, inden hun på ryggen af en gås opsøger folkhemmets frisind og fællesskab for at undersøge, hvorfor Sverige er sådan en succes.

OM SERIENS OPHAVSMÆND
Frank Madsen og Sussi Bech modtog Hanne Hansen Prisen i 2016. Frank Madsen har de seneste 3 år været nomineret til Claus Deleuran Prisen i kategorien “Bedste danske tegneserieforfatter”. Parret gæster tegneseriefestivalen Art Bubble i DOKK1 (Aarhus 22.-23. september) og Bogforum i Bella Center (København 26.-28. oktober).