Handlingen i Københavnermysteriet
De fire gymnasieelever Thomas, Astrid, Beck og Guldbrandtsen har dannet den hemmelige loge Per Segnities ad Astra (Med dovenskab mod stjernerne) med det uædle formål at slippe så nemt igennem gymnasiets fysiktimer som muligt. Sammen har de svoret en dyr ed om aldrig at åbne en fysikbog eller aflevere en fysikrapport, de selv har skrevet.
Men en dag modtager de hver et brev fra den mystiske ”F” om at give møde klokken 20 forskellige steder i København. Thomas tropper op på Glyptoteket, hvor han narres til at overvære en forelæsning om, hvordan den moderne fysik bygger på idéer, der opstod i det antikke Grækenland. Da “F” viser sig, ender det med en sporløs jagt gennem Palmehaven, og det eneste udbytte er en ny invitation til endnu et møde. Det samme sker for Guldbrandtsen, der lokkes ned i Frederiksbergs cisterner, Beck op i Rundetaarn og Astrid ind i Det Kongelige Biblioteks læsesal kort før lukketid.
De fire beslutter at arbejde sammen om at fange “F”.
Sporene fører dem til de historiske lokaler og underjordiske gange på Niels Bohr Instituttet i København og en lang nat, hvor jagten på “F” kulminerer. Om eleverne når at afsløre ”F” og stifte bekendtskab med fysikkens hellige gral i form af den endelige Teori om Alting, skal ikke afsløres her.
Pressen skrev:
“Tegningerne har deres egen skønhed, handlingen er spændende på en fængslende måde … Det er faktisk god underholdning, og man læser sig hurtigt og nysgerrigt gennem tegneserien. Bogen er en fin gaveidé til unge, der til sommer bliver studenter fra en naturvidenskabelig studieretning.”
Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad
“Der er fart over feltet, og skattejagten fungerer som en rigtig god motor … alt i alt er det lidt af en genistreg at fremstille fysikkens historie på den her måde.”
Katrine Skovgaard Rasmussen, lektøranmelder, DBC
“Målgruppen for tegneserien er læsere fra 13 år og det er nok meget passende, men den kan også læses med fornøjelse af et voksenpublikum. Videnskabstegneserier er en genre der kombinerer to gode traditioner i Danmark og den hilses varmt velkommen. Det er positivt at tegnerne bag har taget endnu et videnskabeligt emne til sig og har vist at det også kan sættes ind i deres egen fortælling. Man kan kun glæde sig til hvis holdet engang i fremtiden skaber en ny, tegnet videnskabshistorie.”
Michael Cramer Andersen, tidsskriftet KVANT