Herover: Tegneseriens skildring af det epokegørende øjeblik i april 1820, da H.C. Ørsted påviser sammenhængen mellem electricitet og magnetisme.
Herover: Tegneseriens skildring af det epokegørende øjeblik i april 1820, da H.C. Ørsted påviser sammenhængen mellem electricitet og magnetisme.

H.C. Ørsteds liv fortalt som tegneserie

For første gang fortælles H.C. Ørsteds liv som tegneserie. Det sker i 200-året for hans opdagelse af elektromagnetismen, der skabte grundlaget for moderne menneskers liv. Tegneserien “Ørsted – han satte strøm til verden” gør op med nogle af myterne om Ørsted.

En forårsdag i 1820 lod H.C. Ørsted under en forelæsning strømmen fra et batteri løbe gennem en platintråd hen over et kompas – og kompasnålen bevægede sig! Ørsted havde dermed påvist den sammenhæng mellem elektricitet og magnetisme, der er forudsætningen for, at vi kan tænde lyset, bruge vores telefon og køre en tur i vores elbil.

I 200-året for H.C. Ørsteds revolutionerende opdagelse har to af Danmarks førende tegneserieskabere, Ingo Milton og Sussi Bech, i samarbejde med Jens Olaf Pepke Pedersen, seniorforsker ved DTU SPACE Institut for Rumforskning, lavet en 80-siders graphic novel om Ørsted.

Oplev København og Danmark på H.C. Ørsteds tid

Det er første gang, H.C. Ørsteds liv fortælles som tegneserie, og “Ørsted – han satte strøm til verden” er samtidig en historisk skildring af Danmark og København i Guldalderen: Vi er med H.C. Ørsted på besøg i Napoleons Paris, oplever Københavns bombardement, træffer vennen Adam Oehlenschläger, den unge H.C. Andersen og en temperamentsfuld Grundtvig, som H.C. Ørsted lå i disput med.

  • Klik her for at bestille tegneserien i vores webshop.

Her forhandles tegneserien om H.C. Ørsted

Tegneserien om H.C. Ørsted kan bestilles hos enhver boghandler overalt i Danmark. Den føres også i specialbutikker som Faraos Cigarer, Fantask, Woodstock (Roskilde), Fyns Antikvariat (Odense) og Stribeladen (Aarhus) og i butikkerne på Teknisk Museum, Steno Museum, Rundetaarn og H.C. Ørsted-udstillingen (Rudkøbing).

Læs mere om Ørsted-tegneserien

Ingo Milton, Sussi Bech og Jens Olaf Pepke Pedersen

De sætter streger til H.C. Ørsted

Ingo Milton er født i 1954 i Viborg og uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Kolding, linien for tegning og grafik.
Ingo Miltons tegneserieproduktion omfatter en bearbejdning af H.C. Andersens ”Skyggen”, middelaldertegneserien “Skalken Joff” for forlaget Carlsen, den manga-inspirerede “Alfa, Sepp & Stick” for forlaget Fahrenheit og “Den behøvlede Svend” for Den Gamle By i Aarhus. Desuden historiske visualiseringer for Museum Østjylland, Moesgård Museum, Orlogsmuseet og Den Gamle By.
Modtog Hanne Hansen-prisen i 2014.

Sussi Bech er født i 1958 i Birkerød. Uddannet på Skolen for Brugskunst 1983. Hun har lavet over 20 tegneseriealbum med “Nofret”, “Aida Nur”, “Dalila den Drevne” og andre figurer – ofte med oldtiden som tema. Har desuden leveret tegneserien “Eks Libris” til Weekendavisen, illustreret “Kaj og Andrea”, “Snus Mus” og “Emmy” og skrevet bøgerne om “Aziru” og “På ferie med Emil”.
Sussi Bech har modtaget bl.a. BØFA-prisen, Ping-prisen, Orla-Prisen, Birkerød Kulturpris, Hanne Hansen Prisen og i 2015 modtog hun den svenske Adamsonstatuetten, der blev uddelt ved Svenska Serieakademins 50 års jubilæumsfest i Stockholm.

Jens Olaf Pepke Pedersen er født 1958 i Aabenraa. Han er ph.d. i fysik og seniorforsker på DTU Space, hvor han forsker i klimaændringer og arbejder med anvendelse af satellitdata. Han har tidligere arbejdet på Aarhus og Københavns Universiteter, forskningscentret CERN i Geneve samt på flere amerikanske universiteter. Han skriver om videnskab for Weekendavisen, er redaktør af fysik- og astronomitidsskriftet Kvant og har modtaget Det naturvidenskabelige Fakultets formidlingspris på Københavns Universitet. I 2017 vandt han prisen for årets danske forskningsresultat efter en afstemning på videnskab.dk.
Udover tegneserien om H.C. Ørsted er Jens Olaf Pepke Pedersen involveret i flere af de nationale signaturprojekter, der fejrer Ørsted i år, bl.a. en jubilæumsbog og en foredragsrække om H.C. Ørsted samt en udstilling i Rundetårn.

 

H.C. Ørsted tegneserien
H.C. Ørsted tegneserien
H.C. Ørsted tegneserien
H.C. Ørsted tegneserien