Højtlæsning for børn: 7 gode læseoplevelser

Højtlæsning for børn - 7 gode læseoplevelser

Højtlæsning for børn: Højtlæsning er en af de hyggeligste og mest stimulerende fornøjelser, man kan have sammen med sit barn. I er sammen om oplevelser, barnet husker resten af sit liv, og bøgernes tekst og billeder stimulerer barnets sprog og fantasi.

Forlaget Eudor udgiver billedbøger til højtlæsning for børn skrevet og illustreret af nogle af Danmarks kendteste og dygtigste forfattere og illustratorer: Sussi Bech, Jan Mogensen, Jon Ranheimsæter, Bente Bech, Lotte Salling, Lene Ewald Hesel, Simon Bang og Frank Madsen.

Højtlæsning for børn: guide til 7 gode læseoplevelser

Denne guide præsenterer dig for nogle gode højtlæsningsoplevelser fra barnet er 2 år, og til det når skolealderen og kan læse selv.

Højtlæsning for børn 2-4 år

Bella-Ballade bøgerne

Billedbøgerne om Bella-Ballade præsenterer en tryg og genkendelig hverdag med overkommelige problemer og hyggelige gentagelser. Både børn og voksne kan nikke genkendende de små pudsige hverdagssituationer i Bella-Ballade står op og Bella-Ballade skal i bad og grine ad Bella – og måske også en lille smule ad sig selv.

Dyrenes ABC

Da Dyrenes ABC udkom i 1998, var den en omgående billedbogs-klassiker. Børnene skulle sammen med deres far og mor gætte, hvilket dyr der hørte sammen med hvilket bogstav. Godt hjulpet på vej af Lene Ewald Hesels finurlige tekster og Simon Bangs flotte, naturalistiske tegninger af dyr. Hvert opslag i denne billedbog er en sproglig og æstetisk nydelse, uanset om man er voksen eller barn.

Børnebøger

Dyrenes ABC

249,00 DKK

Højtlæsning for børn 3-5 år

Snus Mus bøgerne

Herlige billedbøger på 32 sider, som børn fra 3 år vil elske at få læst højt. Snus Mus er verdens største detektiv (synes han selv) og Bente er hans assistent. I Månetyven er hunden Hvalpert sikker på, at Månen er blevet stjålet og i Larven, der blev væk skal Snus finde larven Linda, der tilsyneladende er blevet bortført! Begge sager viser sig dog at have en naturlig forklaring, der gør dit barn lidt klogere på naturens mysterier. Skrevet af Frank Madsen og med fantastisk smukke akvareller af Sussi Bech.

Bonusinfo: Snus Mus blev i 2018 også udgivet i Chile. Her hedder han Olfatón Ratón, og hans assistent hedder Rosita.

Zuccinis dyreorkester

En herlig billedbogsklassiker af Jan Mogensen, som de fleste nok kender fra bøgerne om Bamse og Åh abe!

Maestro Zuccini skal opføre Dyresymfonien i Zoologisk Have, men hans orkester er ude at rejse. I stedet foreslår dyrepasseren, at Zuccini lærer alle dyrene at spille – men hvem i Zuccinis dyreorkester er dygtig nok til at spille den store trompetsolo? En sjov og lærerig historie, hvor barnet lærer lidt om musikkens verden og får en fornemmelse af, hvad det vil sige at være en del af et orkester.

199,50 DKK

Højtlæsning for børn 4-7 år

Lars og Lone alene hjemme

Kåret som en af Danmarks bedste børnebøger i “Værker i børnelitteraturen” fra 2010 af Kari Sønsthagen og Torben Weinreich.

Da Lars og Lone alene hjemme udkom i 1997, vakte den en del opsigt. En helt igennem politisk ukorrekt billedbog af Jon Ranheimsæter om to børn, som er alene hjemme, mens far er på arbejde (en mor hører vi ikke noget om). De får matador-mix, skumfiduser og cola til morgenmad. De skærer sofaen i stykker med motorsaven – og Lones hånd ryger med, men det klarer Lars med snedkerlim og Gaffa. Inden far kommer hjem, får de sprængt huset i stykker ved at rode med fyret i kælderen. På sidste billede sidder de på burgerbar og Fars kommentar til dagen er: “Nå, men så har I ikke kedet jer.”

Skrevet og illustreret af Jon Ranheimsæter.

Bestil bøgerne i vores webshop

Alle bøgerne kan bestilles i vores webshop.

Tjek også udvalget af e-bøger fra Eudor, der omfatter over 60 titler.