EKSLIBRIS5-omslag

Anmeldereksemplarer/ kontakt:
Skriv til presse@eudor.dk eller ring 45829545.

Sussi Bech og Frank Madsens tegneserie, kendt fra Weekendavisen. Dette bind indeholder de 52 allernyeste striber + forord af Christopher Arzrouni:

“Når Danmarks kulturhistorie i 10’erne skal skrives, behøver fremtidens litteraturforskere blot slå op i Eks Libris. Her får de nøglen til at forstå datidens forfattere, forlagsredaktører, bibliotekarer, boghandlere, kulturpolitikere – for ikke at tale om det sporadisk læsende publikum bl.a. repræsenteret ved Biker Bjarne og Marianne Jelved.
Frank Madsen og Sussi Bech sætter et spejl op foran bogbranchen. Det er både et troldspejl, der forvrænger, og et kosmetikspejl, der forstørrer. Men det lykkes Eks Libris at gengive virkeligheden bedre end mangen kulturreportage i Politiken og Information.
Fiktionen overgår naturligvis aldrig virkelighedens dårskab. Men Eks Libris kommer tæt på i kraft af sin blanding af virkelige og opfundne situationer og personligheder,” skriver Christopher Arzrouni i sit forord til den seneste samling af Eks Libris-striber, som vi udgiver 1. oktober.

Hent hele forordets tekst her.

Denne gang kommer vi vidt omkring: Selvfølgelig er der masser af striber med Danmarks nok mest frustrerede forfatter, Finn Sysholm. Og selvfølgelig kommer serien ind på både Charlie Hebdo og attentatet i Krudttønden. Men også Jan Stages medvirken til mord, Marianne Jelveds afgang som kulturminister, Jørn Lunds komma foran ledsætninger og Biker Bjarne Juniors hjemvenden fra Tegneserieskolen er der blevet plads til, ligesom forholdet mellem biblioteker og boghandlere personificeres i en forlovelse mellem dem barmfagre bibliotekar Bolette og den spagfærdigt nærsynede boghandler Palle.

Albummet afsluttes med et besøg på Hald Hovedgaard, hvortil Zenia Nyker har indkaldt en række af landets største tænkere, samt Georg Metz, for at forsøge at genoplive Kulturrrrradikalismen, der alt for længe har ligget med svindsot. Om det lykkes, får vi svar på til allersidst.

Om ophavsmændene:

Frank Madsen er født i Kalundborg, men bor i Birkerød sammen med Sussi Bech. Han står bag manuskriptet til tegneserien “Eks Libris” til Weekendavisen BØGER og har desuden lavet tegneserien “Kurt Dunder”, børnebogsserien “Gustav og Raketbroderskabet” og flere billedbøger (bl.a. “Søren tror ikke på bøhmænd” og “Snus Mus”). Website: www.frankmadsen.dk

Sussi Bech er født i Birkerød og uddannet på Danmarks Designskole. Sussis hovedværk er serien om “Nofret”, en pige der rejser rundt i oldtidens middelhavslande. Serien har vundet mange priser. Desuden har hun tegnet 60 bøger med “Kaj og Andrea” og til Weekendavisen tegner hun hver uge serien “Eks Libris”. Website: www.sussibech.dk

Fakta:

Handy softcover i bredformat 240 x 170 cm.
Vejledende udsalgspris DKK 149,00 inkl. moms.
Bøgerne kan bestilles direkte via www.eudor.dk eller boghandlerne.

Tidligere bind i serien:

1. Problemer med Carsten Jensen-robotten i zone 7! (2012)
2. Tænk på signalværdien! (2013)
3. Jyderne er mægtig flinke… men stille! (2013)
4. Lotte går til parterapi! (2014)

Pressekit:

Forside (JPEG, høj opløsning)
Frank Madsen og Sussi Bech biografi (TXT)
Christopher Arzrounis forord (TXT
Foto af Frank Madsen (JPEGs, høj opløsning, ZIP-komprimeret)
Foto af Sussi Bech (TIFF, høj opløsning, ZIP-komprimeret)
Side 12 (JPG i høj opløsning)
Side 16 (JPG i høj opløsning)
Side 20 (JPG i høj opløsning)
Side 23 (JPG i høj opløsning)
Side 24 (JPG i høj opløsning)
Side 29 (JPG i høj opløsning)
Side 30 (JPG i høj opløsning)
Side 31 (JPG i høj opløsning)

Materialet må frit anvendes i forbindelse med presseomtale af bøgerne.
© 2015 Frank Madsen og Sussi Bech.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.