32 udgivelser i 2017. Flere bøger på vej i 2018.

Bogudgivelser i 2017

2017 blev et stort år for forlaget Eudor, hvad angår antallet af udgivelser: 32 blev det til, fordelt på 7 trykte bogudgivelser og 25 e-bøger. Vi deltog også i 4 bogmesser og blev medlem af brancheorganisationen Danske Forlag. Og 2018 tegner endnu bedre med bogprojekter, messer og forøget distribution.

LÆS OGSÅ: Ny Eudor e-bogsbutik og 10 nye e-bøger i januar

Bamse
Nu foreligger 5 af de i alt 7 klassiske billedbøger om Bamse som e-bog.

Flot år for e-bøger

I 2017 bød vi velkommen til en række velkendte og etablerede forfattere og tegnere, hvilket resulterede i en syv-dobling af omsætningen for e-bøger. Ved årsskiftet kunne vi således sende et 5-cifret beløb i royalty videre til vores ophavsmænd. Og der er masser af spændende e-bogsudgivelser på vej: Allerede i januar udkommer 12 nye e-bogstitler.

En særlig fornøjelse har det været at genudgive Jan Mogensens historier om Bamse som e-bøger. Det er tydeligt, at de har været savnet og stadig har læsere. Det samme gælder Jan Mogensens billedbøger over H.C. Andersens eventyr, hvor især “Den lille pige med svovlstikkerne” har været populær. Jan Mogensen er en af de tegnere og forfattere, vi udgiver meget mere med i 2018.

Vi havde også glæden af at udgive Peter Gotthardts spændende gyser fra 1800-tallets Danmark, “Varulven venter i mørket”, smukt illustreret af Sussi Bech, og Bente Bechs og Ingo Miltons vidunderlige, ordløse billedbog “Sussi Syvsovermus”.

Alle vores e-bøger kan købes hos internetboghandlerne (find billigste pris på bog.nu) eller lånes på eReolen.

Dansk fantasy Nyt felt: Læseletbøger

Også på et andet område skete der nyt: Vi udgav 10 letlæsningsbøger for drenge og piger i alderen 8-12 år.

Årets absolut største succes i det trykte format var Sussi Bechs 3 læselet-bøger i lix 5, “På ferie med Emil”. De morsomme og hyggelige historier om drengen Emil emmer af dansk sol og sommer, understøttet af Sussis fine akvarel-illustrationer.

På e-bogsfronten fik vi fornøjelsen af at udgive Margot Andreasens to fantasy-bogserier om hekse, drager, trolddom og kærlighed, “Lias kamp” og “Den blå amulet”. I alt 7 letlæste bøger i lix 12/13 henvendt til piger og drenge, alle med illustrationer af Sussi Bech.

Bogforum
Sussi Bech signerer i vores stand på Bogforum.

Debut på Bogforum

2017 blev også året, hvor forlaget Eudor debuterede med egen stand på Bogforum. Ja, faktisk var vi med på ikke mindre end 4 bogmesser i 2017: Copenhagen Comics i februar, Art-Bubble i DOKK1 i april og Bogforum og Art-Bubble i Rundetårn i november. Der blev slæbt mange bogkasser frem og tilbage fra lageret i Birkerød og bredt mange meter nervøs velour ud over standbordene, men det lykkedes os at hive et overskud hjem hver eneste gang. Herudover var den største fornøjelse at hilse på de mange, der kom forbi for at købe vores bøger eller fordi de havde læst Eks Libris i Weekendavisen (en ny samling, den syvende, udkom også i 2017).

Vi har allerede bestilt stand på Danmarks Læringsfestival, der finder sted i Bella Center 6.-7. marts, og vi deltager med stand på Art Bubble i DOKK1 22.-23. september og på Bogforum 26.-28. oktober.

Prøvetryk på Aida Nur. Udkommer april 2018.

Sussi Bechs samlede værker

Det nye år bliver også spændende: I 2016 udgav vi Sussi Bechs “Dalila den Drevne” i luksusudgave. Til april følger vi op med næste bind i Sussi Bechs samlede værker, nemlig en samlet luksusudgave af “Aida Nur” i samme format og udstyr og med 20 siders ekstramateriale i form af upubliceret materiale, skitser og interviews. Og til efteråret udkommer så første luksusbind med “Nofret”.

Lageret af “Dalila den Drevne” er nu under 100 eksemplarer, så hvis du skal sikre dig en komplet samling af Sussi Bechs samlede værker i 1. udgaven, så skal du være hurtig.

Gustav bind 8.

Trykte udgivelser på vej i 2018

Herudover fortsætter vi naturligvis med “Gustav og Raketbroderskabet”, som vi håber at afslutte udgivelsen af i 2018. Grødby bliver for alvor invaderet af udenjordiske kræfter i de sidste 3 bind, hvor Gustav og hans venner må kæmpe mod rumvæsener og robotter for at overleve.

8. bind i “Eks Libris”-serien udkommer sidst i august.

Sussi Bech skriver på nye bogprojekter, både historiske romaner i stil med “Aziru” og læseletbøger i stil med “På ferie med Emil”. Dem håber vi på at udgive i 2018 eller 2019.

Vi ligger i forhandlinger om genudgivelse af en af Jan Mogensens billedbøger. Den udkommer forhåbentlig i det tidlige forår.

Vi har også to spændende bogprojekter på bedding: En fagbog og en skønlitterær bog to nye forfattere, som vi ikke har udgivet før. Begge udkommer formentlig sidst på året. Meget mere om dem senere!

Nissernes julekalenderhistorie udkommer som e-bog i januar.

E-bogsudgivelser på vej i 2018

På e-bogsfronten udsender vi allerede i denne måned 12 nye titler: Ni billedbøger af Jan Mogensen, “Aziru” af Sussi Bech og Ingo Milton og “Nissernes Julekalenderhistorie” af Ingo Milton.

I løbet af 2018 fortsætter vi med flere titler af bl.a. Jan Mogensen, Lene Ewald Hesel, Bente Bech m.fl.

Så et spændende år med endnu flere aktiviteter venter forude. Abonnér på vores blog eller tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med.

Godt nytår!